Z domnevnimi nepravilnostmi pri obnovi hiše se sedaj ukvarjajo celo kriminalisti

Dobrodelni projekt obnove hiše v Radmožancih je razkril številne nepravilnosti, ki so zgodbo še dodatno zapletle

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. avgust 2019 ob 15:11
Hiša v Radmožancih je bila nujno potrebna obnove

Hiša v Radmožancih je bila nujno potrebna obnove

V zadnjem tednu je Slovenijo obkrožala novica o dobrodelni akciji prenove hiše v Radmožancih Vide Judit Bukovec in njene 11-letne hčerke Zale. Akcija pa je očitno šla v napačno smer, zgodba se je zapletla z odstopom prostovoljcev zaradi domnevne nehvaležnosti lastnice hiše, nato pa so na dan prišle še številne druge nepravilnosti, ki so zgodbo še dodatno zapletle. Z vsem skupaj se sedaj ukvarjajo celo kriminalisti, saj je Rdeči križ Lendava del dokumentacije že odstopil kriminalistom ter prejšnji teden podal ovadbo.

V uredništvo nam je Dunja Lešnik, vodja projekta prenove hiše, poslala tudi vse račune iz katerih je razvidno, kaj se je vse nabavljalo z denarjem, z 8.000 evri, ki se je zbiral s pomočjo donatorjev. Poslala nam je tudi izračun porabe denarja, od koder je razvidno, da je trenutno dolga za 2.039 evrov.

Dunja je za oddajo Svet na Kanalu A povedala: "Do neke mere je vse šlo v redu, zataknilo se je očitno pri določenih računih". S tem se sedaj ukvarjajo kriminalisti, del preiskave je tudi račun za polaganje keramike v znesku 736,85 evrov, ki pa kot tak sploh ne bi smel biti izdan, saj podjetje ne obstaja. Šlo naj bi za prijatelja iz društva, kot je Dunja sama omenila na svojem facebook profilu, a ta oseba del ni nikoli opravila, čeprav je račun bil plačan.

Iz računov je razvidno tudi, da se nekateri artikli večjih vrednosti podvajajo, saj so kupili dva sesalca za 200 evrov ter tudi številne druge artikle, kot je mešalec za beton, brusilnik za stene, vrtalnik, žago, kompresor, rezalke, ... Kot je Dunja pojasnila za oddajo Svet, naj bi pri nakupu dveh sesalcev šlo za nesporazum, saj je enega Simon kupil v Turnišču, ona pa v Celju. Enega, ki ga je hranila kar doma, pa bodo vrnili v trgovino.

Ob vsem tem pa Vida naj ne bi imela nobene besede pri tem, kar najbolj nujno potrebuje, pa čeprav je denar bil zbran zanjo. Tako je zdaj precej računov nepoplačanih, hiša pa ostaja nedokončana.

Svet: Zgodba

Bizarna zgodba: Ko so se prostovoljci odzvali klicu na pomoč Vidi Judit Bukovec in njeni 11 letni hčerki, je izgledalo, da bo to zgodba s srečnim koncem. A se je zapletlo, ko sta zakonca Lešnik prevzela prenovo hiše.

Objavil/a Svet dne Sreda, 21. avgust 2019
Svet: Dobrodelnost

Dobrodelni projekt, ki se je sfižil: Rdeči križ Lendava del dokumentacije že odstopil kriminalistom, v naše uredništvo smo dobili tudi vse račune. Kako transparentno se je porabljal denar ljudi, ki so želeli pomagati?

Objavil/a Svet dne Petek, 23. avgust 2019


Več v Črna kronika