Na podlagi informacije občana, na območju gozda izsledili 34 tujcev

Patrulje so pregledale okolico in pri tem na območju gozda v Šalovcih izsledili 24 državljanov Pakistana, osem državljanov Bangladeša in dva državljana Indije

Prlekija-on.net, petek, 30. avgust 2019 ob 08:07
Na območju gozda v Šalovcih so izsledili 34 tujcev

Na območju gozda v Šalovcih so izsledili 34 tujcev

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 29. avgusta, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 13:47 uri so bili s strani občana obveščeni o opaženih osebah, ki bi lahko bili tujci. Patrulje so pregledale okolico in pri tem na območju gozda v Šalovcih izsledili 24 državljanov Pakistana, osem državljanov Bangladeša in dva državljana Indije. Po končanem postopku z osebami bodo osebe vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 14.26 uri so bili s strani občana obveščeni, da mu je neznani storilec odtujil 100 evrov. Patrulja je na kraju ugotovila, da je lastnik omenjeni denar spravil v etui mobilnega telefona, katerega je pustil na mizi za stanovanjsko hišo in odšel opravljat kmetijska dela. Ko se je vrnil je opazil, da nima več denarja. Patrulja je na kraju sprejela predlog za pregon kaznivega dejanja Tatvine. Po zbranih obvestilih bodo napisali poročilo na državno tožilstvo.

Ob 14.35 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prijavitelj naznanil lažno kršitev, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika