Deset Pakistancev že aprila mejo prestopilo na območju Črnomlja, tokrat so mejo prestopili na območju Ormoža

Zjutraj so policisti PP Ormož na železniški postaji v Ormožu, na vlaku, ki je pripeljal iz Ljutomera, prijeli dva Sirijca, ki sta državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopila na območju PP Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 30. avgust 2019 ob 11:11
Tujci prestopajo mejo na nedovoljen način

Tujci prestopajo mejo na nedovoljen način

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 286 klicev, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali šest primerov nedovoljenega prestopa državne meje.

V četrtek, že zgodaj popoldan so policisti PP Ormož, v gozdu med Šalovci in Obrežem izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so pred tem na nedovoljen način, na zeleni meji prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Med njimi je bilo 24 državljanov Pakistana, 8 državljanov Bangladeša in dva Indijca. Policisti so ugotovili, da je vmes 10 takih, vsi državljani Pakistana, ki so bili 25. 4. 2019 že obravnavni na PP Črnomelj in so bili takrat že vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Vse bodo predvidoma še danes vrnili hrvaškim organom.

Sinoči so policisti v razmahu 15 minut v Paradižu ustavili dva osebna avtomobila poljskih registrskih oznak. V vsakem od teh vozil so bili po štirje Poljaki, ki so državno mejo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Zaradi tega so jih oglobili.

Sinoči, malo pred pol deseto je turški voznik tovornega priklopnega vozila obvestil zaposlene na železniškem terminalu na Teznem v Mariboru, kjer je čakal na natovarjanje na vlak, da v svojem priklopnem vozilu (kontejnerju) sliši trkanje. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so ugotovili, da je bilo v kontejnerju skritih 8 državljanov Afganistana, ki so na tak način, 29. 8. 2019, okoli 8.50 nedovoljeno vstopili v našo državo. Eden od njih je bil tako dehidriran, da so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Po njihovih izjavah so namreč bili v vozilu že dva dni. Po oskrbi so ga odpustili. Tujce bodo predvidoma danes vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči, okoli 21.40 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, s pomočjo merilca CO2 in detektorja srčnega utripa ugotovili, da se v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak prevažajo 4 državljani Afganistana, ki so se na tak način nameravali izmakniti mejni kontroli. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško.

Danes zjutraj, ob 6.30 so policisti PP Ormož na železniški postaji v Ormožu, na vlaku, ki je pripeljal iz Ljutomera, prijeli dva Sirijca, ki sta državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopila na območju PP Ljutomer. Oba so predali v postopek ljutomerskim policistom.



Več v Črna kronika