V ZD Ljutomer potrdili odhod Ferenčine ter zavrnili očitke o domnevnih nesoglasjih znotraj zavoda

V izjavi so potrdili odhod Ferenčine ter zavrnili očitke o domnevnih nesoglasjih znotraj zavoda, kateri so se pojavili na družbenih omrežjih

Prlekija-on.net, torek, 3. september 2019 ob 15:27
Zdravstveni dom Ljutomer

Zdravstveni dom Ljutomer

Poročali smo že, da eden najboljših družinskih zdravnikov, Jurica Ferenčina, dr. med. spec. družinske medicine zapušča Zdravstveni dom (ZD) Ljutomer. Z izjavo za javnost so se odzvali tudi v ZD Ljutomer, kjer sta izjavi podala direktor Đorđe Šiškin, dr. dent. med. in vodja družinske medicine Simona Šilec, dr. med. spec. družinske medicine.

V izjavi so potrdili odhod Ferenčine ter zavrnili očitke o domnevnih nesoglasjih znotraj zavoda, kateri so se pojavili na družbenih omrežjih.

Djordje Šiškin in Simona Šilec
Djordje Šiškin in Simona Šilec

"Potrjujem informacijo, da je zdravnik Jurica Ferenčina, dr. med., spec. druž. med., dne 2. 9. 2019, podal odpoved delovnega razmerja. Pojasnil je, da ima ogromno finančno ugodnejših ponudb in da še vedno premišljuje. Naš zavod, na žalost zaradi zakonskih omejitev, temu ne more slediti, saj bi s tem prikrajšali druge zdravnike in bi jih tako postavili v neenakovreden položaj. Z zdravnikom imam izredno korekten odnos. Upoštevali smo vse njegove predloge in želje ter tako doprinesli k boljši organizaciji dela v prid pacientov. Vsak posameznik ima pravico izbrati svojo življenjsko pot. V svojem osebnem imenu, kakor tudi v imenu zavoda, mu želim vse najboljše v prihodnosti. Za njegove paciente bo poskrbljeno, saj bo konec septembra specializacijo zaključil drug zdravnik", je zapisal direktor Djordje Šiškin.

Vodja družinske medicine Simona Šilec pa je zapisala: "V imenu zdravnikov družinske medicine v našem zavodu, bi se želeli zoperstaviti neutemeljenim očitkom, objavljenih na družbenih omrežjih, kar se tiče organizacije dela in medsebojnih odnosov v ZD Ljutomer, saj se s tem zavaja javnost. Jurica Ferenčina, dr. med., spec. druž. med. je z delom v našem zavodu pričel z dnem 1. 3. 2016. Pred tem je bil zaposlen v ZD Ptuj in ZD Ormož. Verjamemo, da zapušča naš zavod zaradi finančno ugodnejše ponudbe, saj smo z njim do podane odpovedi korektno in konstruktivno sodelovali. Zdravnik bo obravnaval paciente do konca septembra. S koncem septembra pričakujemo prihod novega specialista družinske medicine, tako da pacienti z odhodom zdravnika ne bodi prikrajšani za zdravstvene storitve."



Več v Gospodarstvo