Jurica Ferenčina zapušča Zdravstveni dom Ljutomer

Najboljši družinski zdravnik letošnjega leta po mnenju bralcev revije Viva, zapušča ZD Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 3. september 2019 ob 10:1910
Jurica Ferenčina zapušča Zdravstveni dom Ljutomer

Jurica Ferenčina zapušča Zdravstveni dom Ljutomer

V torek dopoldan nas je dosegla informacija, da Jurica Ferenčina, specialist družinske medicine, ki je letošnji dobitnik naziva »Moj družinski zdravnik« revije Viva, za katerega glasujejo pacienti oz. uporabniki zdravstvenih storitev, zapušča Zdravstveni dom Ljutomer. Jurica nam je informacijo tudi potrdil ter povedal, da bo v ZD Ljutomer delal še en mesec, nato delovno mesto zapušča. O razlogih ni želel razpravljati, povedal nam je le, da ima ponudb ogromno ter da mora za naprej še razmisliti. "Verjetno bom izbral stimulativno okolje, ki dovoljuje drugačno razmišljanje in napredek," nam je še povedal.

Ferenčina je nedavno, po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer prejel tudi pisno priznanje Občine Ljutomer za leto 2019, za zasluge in odlično delo na področju primarnega zdravstva v Občini Ljutomer.

Kot družinski zdravnik je v Zdravstvenem domu Ljutomer bil zaposlen od leta 2016 in skrbi za 2000 bolnikov. Na strokovnem področju je kot prvi zdravstveni strokovnjak iz Ljutomera nacionalni inštruktor International Trauma Life Support »Oskrbe poškodovancev v predbolnišničnem okolju«, od leta 2016 sodeluje tudi v delu enote Helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor in je helikoptersko reševanje približal prebivalcem Prlekije, kar predstavlja visok standard zdravstvene oskrbe kritično bolnih in poškodovanih prebivalcev Prlekije.

V ZD Ljutomer potrdili odhod Ferenčine

Direktor ZD Ljutomer Djordje Šiškin, dr. dent. med. in vodja družinske medicine Simona Šilec, dr. med. spec. družinske medicine sta v izjavi za javnost potrdila odhod Ferenčine ter zavrnila očitke o domnevnih nesoglasjih znotraj zavoda, kateri so se pojavili na družbenih omrežjih.

Šiškin je potrdil informacijo, da je zdravnik Jurica Ferenčina, dr. med., spec. druž. med., dne 2. 9. 2019, podal odpoved delovnega razmerja. "V svojem osebnem imenu, kakor tudi v imenu zavoda, mu želim vse najboljše v prihodnosti. Za njegove paciente bo poskrbljeno, saj bo konec septembra specializacijo zaključil drug zdravnik," je med drugim zapisal. Šilečeva pa je med drugim zapisala: "V imenu zdravnikov družinske medicine v našem zavodu, bi se želeli zoperstaviti neutemeljenim očitkom, objavljenih na družbenih omrežjih, kar se tiče organizacije dela in medsebojnih odnosov v ZD Ljutomer, saj se s tem zavaja javnost." Dodala je, da so z zdravnikom do podane odpovedi korektno in konstruktivno sodelovali ter da bo paciente obravnaval do konca septembra.



Več v Gospodarstvo