Nekdo si je zelo grdo »privoščil« radgonske gasilce in reševalce

Gasilci so bili aktivirani na intervencijo, kjer bi naj po klicateljevih trditvah, oseba padla v »hruško« za mešanje betona...

Prlekija-on.net, torek, 3. september 2019 ob 22:332
Gasilci PGD Gornja Radona so izvozili s tremi vozili in 14 gasilci

Gasilci PGD Gornja Radona so izvozili s tremi vozili in 14 gasilci

Gasilci PGD Gornja Radgona so na svojem facebook profilu delili objavo o torkovi "intervenciji", ki to ni bila, saj si jih je nekdo zelo grdo privoščil z lažno prijavo.

»Danes bili aktivirani na intervencijo, kjer bi naj po klicateljevih trditvah, oseba padla v "hruško" za mešanje betona. In to med obratovanjem. Izvozili smo z 3 vozili in 14 gasilci. Na poti tja ti seveda gredo različni scenariji po glavi. Tudi tisti z najhujšimi posledicami. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je bila prijava LAŽNA!
14 gasilk in gasilcev ( tudi reševalci NMP Gornja Radgona ) je danes spet postavilo življenje drugega pred svojo...pomagati sočloveku. A kaj ko se to nekomur zdi "smešno"
,« so zapisali.

Ob tem seveda ni potrebno dodatno navajati, da pri tem gre za zelo nevarno početje in kaznivo dejanje, saj kazenski zakonik ob tem določa: "Kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let".

A storilce je v teh primerih težko izslediti, saj ponavadi gre za klic iz telefonske govorilnice.

Danes bili aktivirani na intervencijo, kjer bi naj po klicateljevih trditvah, oseba padla v "hruško" za mešanje betona....

Objavil/a PGD Gornja Radgona dne Torek, 03. september 2019


Več v Črna kronika