Tuj voznik znakov policistov ni upošteval, ustavili so ga šele s »stingerjem«

Policisti so že zgodaj zjutraj po gozdovih lovili tihotapce ter državljane Bangladeša in Pakistana

Prlekija-on.net, sreda, 4. september 2019 ob 13:07
Policisti so morali uporabiti »stinger«

Policisti so morali uporabiti »stinger«

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 318 klicev, od tega 95 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje z Republiko Hrvaško.

Danes, ob 4.42, so policisti PP Gorišnica v Mali Varnici ustavljali osebni avtomobil ZG registrskih oznak, ki je nedovoljeno vstopil v našo državo iz Republike Hrvaške. Voznik je službeno vozilo Policije obvozil in s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Malemu Okiču. Še preden so ga policisti dohiteli je vozilo ustavil, on in 6 potnikov pa so je razbežalo. Policisti PP Gorišnica so malo po 5. uri v bližnjem gozdu prijeli 3 potnike iz tega vozila, 2 državljana Bangladeša in enega državljana Pakistana. Približno dve uri po dogodku so policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov prijeli še voznika, 27-letnega državljana BiH, malo pred 8. uro pa je komandir PP Podlehnik v Zgornjem Leskovcu prijel še preostale tri potnike iz opisanega vozila, 2 državljana Bangladeša in enega državljana Pakistana. Državljana BiH bodo policisti kazensko ovadili, ostale tujce pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Skoraj istočasno, ob 4.47, so policisti PP Podlehnik v Vidmu pri Ptuju ustavljali osebni avtomobil, ZG reg. območja. Voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval do avtoceste A4, kjer se je vključil nanjo, za smer Maribor. Avtocesto je zapustil na Hajdini in vožnjo nadaljeval proti Slovenski Bistrici. Policisti so ga ves čas na predpisan način ustavljali, vendar voznik ni ustavil. Zaradi tega so policisti PP Slovenska Bistrica pri Veleniku uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil - Stinger. Voznik je zatem, ko je prevozil Stinger, s prebodenimi levimi pnevmatikami zapeljal z vozišča in iz vozila pobegnil. V vozilu je pustil 8 poškodovanih tujcev, 6 državljanov Bangladeša in 2 državljana Pakistana. Voznika, 33-letnega državljana BiH so policisti Postaje prometne policije Maribor prijeli kmalu po nesreči. Na kraj so poklicali tudi reševalce, ki so dva tujca odpeljali na pregled v UKC Maribor, ostalim pa površinske rane oskrbeli na kraju nesreče. Državljana BiH bodo policisti kazensko ovadili, ostale tujce pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom, saj so vsi nedovoljeno, ob pomoči voznika, vstopili v našo državo. Poškodbe prepeljanih v UKC niso hude.

Prav tako skoraj istočasno, ob 4.50, so policisti PP Gorišnica v Dolanah ustavili osebni avtomobil, ZG reg. območja, ki ga je vozil 38-letni državljan Srbije. V vozilu je prevažal 6 državljanov Bangladeša in 2 državljana Pakistana, ki jih je z vozilom nedovoljeno prepeljal iz Republike Hrvaške. Državljana Srbije bodo policisti kazensko ovadili, ostale tujce pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.



Več v Črna kronika