V Križevcih je potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov

Na dogodek so bili vabljeni vsi občani, ki so stari 70 in več let ter zakonski jubilanti, ki so pred 50 ali 60 leti sklenili zakonsko zvezo

Prlekija-on.net, sreda, 4. september 2019 ob 18:38
Srečanje starejših občanov v Križevcih

Srečanje starejših občanov v Križevcih

V torek, 3. septembra 2019 je v vaškem jedru v Križevcih potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov. Letošnja prireditev poteka v sklopu 21. občinskega praznika Občine Križevci. Na dogodek so bili vabljeni vsi občani, ki so stari 70 in več let ter zakonski jubilanti, ki so pred 50 ali 60 leti sklenili zakonsko zvezo.

Prisotne sta s skečem, ki je prikazoval različne komične situacije v razmerju med babico in vnukinjo, razveselili in nasmejali Manca Sušec in Žanin Tobias.

Okrog 270 zbranih sta nagovorila župan Občine Križevci mag. Branko Belec in župnik Štefan Vinkovič. Župan je izpostavil pomembno vlogo starejših, ki so pomagali sooblikovati današnjo družbo in občino, saj je tudi po zaslugi njihovega doprinosa uspešna na različnih področjih. Župnik Vinkovič pa je starejšim povedal, naj bodo takšna srečanja priložnost za druženje, za klepet ter da naj se izogibajo ogovarjanja ljudi. Prav tako je navzočim povedal, naj bodo s svojimi dejanji takšni, da jim bo tudi v težki situaciji vsak z veseljem pomagal.

Prireditev je moderirala Manca Sušec.

Etno skupina Veseli Prleki, ki deluje v okviru Kulturnega društva Križevci pri Ljutomeru, in jo vodi Dragica Škarjot, se je predstavila s skladbami Zvedel sem nekaj novega in Šumijo godovi domači, uradni del prireditve pa so zaključili s skladbama Gremo na Štajersko in Prleški vasovalci.

Župan mag. Branko Belec je podelil simbolično darilo najstarejšemu prisotnemu občanu in občanki. Letos sta bila najstarejša prisotna Janez Jureš iz Križevcev in Marija Bežek iz Lukavcev.

Šest parov je iz rok župana prejelo zlatoporočne listine. Letos zlato poroko praznujejo: Olga in Tibor Fartelj iz Križevcev, Julijana in Anton Zamuda iz Stare Nove vasi, Amalija in Ciril Vičar iz Borecev, Kristina in Mirko Sever iz Bučečovcev, Irena in Franc Cvetko iz Vučje vasi ter Milena in Marko Milič iz Križevcev. Zadržanost sta opravičila Jožefa in Franc Kardinar iz Vučje vasi.

Trije pari pa letos praznujejo 60 let skupnega življenja. Tega visokega jubileja v dvoje se veselijo Ana in Marijan Reiter iz Logarovcev, Apolonija in Feliks Lebar iz Vučje vasi ter Lidija in Pavel Šerc iz Križevcev.

Manca je prireditev zaključila z besedami, da je življenje trenutek, ki nam pripada ter da je potrebno v življenju početi stvari, ki človeka veselijo. Živeti je potrebno za sedaj in biti srečen ter osrečevati druge.

Foto: Janče Gartner



Več v Kultura in izobraževanje