ŠD Arko Ključarovci osvojili Socca ligo prvakov

Tekma se je po rednem delu končala z 2:2, Ključarovci pa so nato slavili po kazenskih strelih

Prlekija-on.net, nedelja, 8. september 2019 ob 13:35
ŠD Arko Ključarovci

ŠD Arko Ključarovci

Kot smo že poročali, se v Mariboru na stadionu Železničar poleg dvorane Tabor pod organizacijo International Socca Federation od 5. do 8. septembra odvija Socca Champions League (Socca liga prvakov), v kateri sta zaigrali tudi ekipi Lige ENA ŠD Arko Ključarovci in NK Kapela Ekosen.

Ekipe so bile razvrščene v šest skupin po štiri. Aktualni prvaki Lige ENA ŠD Arko Ključarovci so bili v skupini D skupaj z Athens Amigos FC iz Grčije, FK Nica iz Latvije in Maglod Mates Team z Madžarske, kjer so dosegli dve zmagi in poraz. NK Kapela Ekosen pa je v skupini C, tekme odigrala proti Athens Magkoufana FC iz Grčije, FK Šilale - Prolain iz Litve in Budapest National Iron Team z Madžarske ter zabeležila vse tri zmage. S tem izkupičkom sta se obe slovenski ekipi uvrstili v osmini finala.

ŠD Arko Ključarovci so nato na tekmi osmine finala z 1:5 premagali hrvaški klub Vinkovci Auto servis Crnaic in si zagotovili mesto v četrtinifinalu. V polfilnalu so se nato pomerili proti ekipi Bratislava Papalalulu, ki je v osmini finala z 2:8 izločila NK Kapela Ekosen.

Ključarovci so nato po kazenskih strelih s 3:4 ugnali ekipo Bratislava Papalalulu ter nato še v polfinalu s 4:2 premagali hrvaški AP Zagreb Blažević MNK Sasina in si zagotovili nastop v finalu Socca lige prvakov.

Finale je bil na spored ob 17. uri, nasprotnik Ključarovcev pa je bila ekipa Dynamik Torun iz Poljske. Tekma se je po rednem delu končala z 2:2, Ključarovci pa so nato slavili po kazenskih strelih. Tekmo si lahko ogledate tudi v videu.



Več v Šport