Franciju so poleg Slovencev, voščili predvsem Francozi in Nemci

Kakšnih 60 sorodnikov in prijateljev na 80. rojstnem dnevu Franca Jerebica iz Rihtarovcev

Prlekija-on.net, nedelja, 8. september 2019 ob 15:26
80. rojstni dan Franca Jerebica iz Rihtarovcev

80. rojstni dan Franca Jerebica iz Rihtarovcev

Osrednji radenski hotel Radin je ob izteku letošnjega poletja, med drugimi gosti od blizu in daleč, gostil še posebej pisano druščino, ki se je zbrala na proslavi lepega, okroglega življenjskega jubileja, priznanega upokojenega poslovneža - podjetnika Francija Jerebica iz Rihtarovcev, dober streljaj iz Radencev. Poleg nekaj sosedov iz Rihtarovcev in okolice, je na proslavo 80. rojstnega dneva največ gostov, predvsem sorodnikov in prijateljev, prišlo iz Nemčije in Francije, kjer je Franci prebil večji del svojega dosedanjega plodnega in ustvarjalnega življenja. In prav same Francijeve pozitivne vrednote so se potrdile tudi z obiskom na njegovem jubileju, saj vsi cenijo tisto kar posameznik ustvari in nenazadnje pusti za seboj.

Franc Jerebic je bil rojen konec avgusta 1939 v Rihtarovcih. Osnovno šolo je končal v Radencih in se zaposlil na domači kmetiji. Po poroki, z Erno Adanič iz Lutvercev (okolica Gornje Radgone), pomladi 1962, sta začela živeti v Rihtarovcih, a že po prvem letu odšla s trebuhom za kruhom v Nemčijo, kjer sta preživela večino svojega življenja. V zakonu so se jima rodili štirje sinovi: Feliks, Franc, Daniel in Patrik. Sedaj so že vsi odrasli in imajo svoje družine, tako da se je Ernino in Francijevo potomstvo razpršilo od Rihtarovcev do Nemčije in Francije. Tako najstarejši Sin Feliks živi v Rihtarovcih, kjer pridno obdeluje polja in gospodari na večji kmetiji. Sin Franc z ženo živi v Saarbrücknu v Nemčiji. Sin Daniel živi z družino v Franciji in najmlajši sin Patrik živi z družino ob Mancheimu v Nemčiji. Vsi trije so seveda cenjeni in spoštovani na zahodu, enako kot tudi njuna starša.

"Najino srečo zdaj še posebej bogatijo vnuki: Darja, Patricija, Tibot in Zou, ter pravnukinje Tiara, Tjan, Sofija, ki pogumno nadaljuje že najin četrti rod. Z mojo Erno sva preživela že 57 skupnih let v delu, skrbi za družino, sožitju in ljubezni. Zdaj uživava ob uspehih in sreči najinih najdražjih, ki so nam v največje zadovoljstvo", nam je razkril slavljenec Franc, ki skupaj s svojo življenjsko sopotnico, upravičeno uživa sadove svoje ljubezni, in svojega trdnega dela v preteklosti. Za zdravje in dobro voljo, rada nazdravita z Zlato radgonsko penino, kot tudi tokrat, ko so ob okroglem Francijevem jubileju, nazdravili z vsemi katere imata najraje.



Več v Družabno