V silovitem trčenju v zadnji del tovornega priklopnega vozila umrl 36-letnik iz okolice Ptuja

V trčenju se je 36-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, doma iz okolice Ptuja, tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. september 2019 ob 16:15
Prometna nesreča na podravski avtocesti, foto: Gasilska brigada Maribor

Prometna nesreča na podravski avtocesti, foto: Gasilska brigada Maribor

Policisti Postaje prometne policije Maribor zaključujejo z ogledom kraja prometne nesreče. Zaenkrat je odprt prehitevalni pas, v kratkem bo avtocesta odprta za ves promet.

Policisti so ugotovili, da je 40-letni Ptujčan vozil osebni avtomobil, nemških registrskih oznak, po podravski avtocesti A4, iz smeri Gruškovja proti Mariboru. Pri izvozu Marjeta na Dravskem polju je silovito trčil v zadnji del tovornega priklopnega vozila, slovenskih registrskih oznak, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letni moški. V trčenju se je 36-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, doma iz okolice Ptuja, tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl. Voznik osebnega avtomobila se je v trčenju lažje telesno poškodoval. V osebnem avtomobilu ni bilo drugih oseb.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

V letu 2019 je to sedma prometna nesreča IV. kategorije na območju PU Maribor. V njih je umrlo sedem oseb. V primerljivem obdobju lanskega leta se je na območju PU Maribor zgodilo 11 prometnih nesreč, v njih pa je umrlo 13 ljudi.

PROMETNA NESREČA: http://www.gasilskabrigadamaribor.si/intervencije/09092019-prometna-ac-marjeta

Objavil/a Gasilska brigada Maribor dne Ponedeljek, 09. september 2019