V kombiniranem vozilu prevažal 40 državljanov Pakistana

Kasneje so prijeli še pet državljanov Afganistana in enega državljana Indije, kateri so bili skupaj s pred tem prijetimi državljani Pakistana

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. september 2019 ob 18:38
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 6. septembra, ob 8:15 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom uspešno predali dva državljana Bangladeša, katera sta dne 5.9.2019 v večernem času nedovoljeno prestopila državno mejo izven mejnega prehoda.

Ob 8:54 uri so bili obveščeni o oviri na vozišču Ljutomerske ceste v Ormožu. Voznik tovornega vozila je namreč že sam, pred prihodom patrulje na kraj, počistil oz. odstranil zemljo iz vozišča.

Ob 9:30 uri so na regionalni cesti v naselju Ivanjkovci, tujcu srbskemu vozniku tovornega vozila, začasno odvzeli dokumente zaradi neplačila izrečene globe za prehitro vožnjo. Ob 16:46 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Koračice. Udeležena je bila voznica službenega vozila. Patrulja je odstopila od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 16:50 uri so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na glavni cesti v naselju Cvetkovci. Udeleženo je bilo eno osebno vozilo. Obe osebi v vozilu, sta bili lahko telesno poškodovani, ena od le teh pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ptujsko bolnišnico. Ob 17:25 uri so v Središču ob Dravi prijeli 4 državljane Irana, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. Po končanem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 17:50 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti v naselju Hermanci. Udeleženo je bilo eno vozilo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb ZPrCP.

V soboto, 7. septembra, ob 4.45 so v Ormožu na potniškem vlaku, kateri je pripeljal iz Središča ob Dravi prijeli 4 državljane Sirije, kateri so pred tem izven naselja Središče ob Dravi, nedovoljeno vstopili v našo državo. Ob 8:46 uri so bili obveščeni o poškodbi parkiranega osebnega avtomobila v naselju Velika Nedelja.

Ob 9:10 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom, uspešno predali štiri državljane Irana, kateri so dne 6.9.2019 v popoldanskem času nedovoljeno prestopili državno mejo izven mejnega prehoda.

V nedeljo, 8. septembra, ob 1.23 uri so v Loperšicah ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Slovenije, kateri je v vozilu prevažal 40 državljanov Pakistana, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih bodo osebe predane hrvaškim varnostnim organom. Zoper voznika pa bo na državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja. Ob 01.30 so prijeli še pet državljanov Afganistana in enega državljana Indije, kateri so bili skupaj s pred tem prijetimi državljani Pakistana.

Ob 09.00 uri so na Mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili štiri državljane Sirije.

Ob 09.05 uri so bili obveščeni o delovni nezgodi v kraju Vinski vrh. Patrulja je na kraju ugotovila, da je lastnik opravljal dela na svoji strehi. Pri tem mu je spodrsnilo in je padel z višine treh metrov na tla, pri tem pa z glavo udaril v betonski robnik ter se hudo telesno poškodoval. Pripeljan je bil v Univerzitetni klinični center Maribor. Naknadno so bili obveščeni, da je občan v UKC Maribor umrl za posledicami padca. Tuja krivda je izključena, zato bodo zadevo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 11.10 uri so na Mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili 20 državljanov Pakistana.

Ob 13:40 uri so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Občan je najprej natočil gorivo v posodo, ki jo je imel v prtljažniku vozila in nato še v posodo za gorivo vozila. Na blagajni pa je plačal račun za natočeno gorivo v posodo vozila. Po opravljenem razgovoru z voznikom, je odšel na bencinski servis in poravnal račun za natočeno gorivo. Zadevo bodo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.



Več v Črna kronika