Dušan Zorko je z Jimpeto Joyem osvojil dirko sezone

V križevskem krožišču je umeščena instalacija konja kasača Jimpeto Mobile, umetniški navdih za izdelavo skulpture, pa je umetnik dobil prav v hlevu in na pašniku, kjer je opazoval konja Jimpeto Joya

Prlekija-on.net, torek, 10. september 2019 ob 09:39
Slavje pred skulpturo Jimpeto Mobile

Slavje pred skulpturo Jimpeto Mobile

V nedeljo, 8. septembra, je na hipodromu v Stožicah potekal XXIX. Slovenski kasaški derbi za 4-letne slovenske kasače na progi, dolgi 2600 metrov. V najpomembnejši dirki sezone, v katero se uvrstijo najboljši kasači, je lovoriko zmagovalca osvojil Dušan Zorko, s konjem Jimpeto Joyem. V konkurenci 12 izvrstnih konjev, sta tako voznik in trener Dušan kot tudi konj pometla s konkurenco in se veselila uspeha, ki je plod številnih ur treninga, izkušenj ter talenta.

V križevskem krožišču je umeščena instalacija konja kasača Jimpeto Mobile, umetniški navdih za izdelavo skulpture, pa je umetnik dobil prav v hlevu in na pašniku, kjer je opazoval konja Jimpeto Joya, ki je že takrat kazal talent in je imel predispozicije, da se razvije v odličnega konja kasača.

Uspeha, ki si ga želi prav vsak, ki se ukvarja s kasaškim športom, so se poleg zmagovalca veselili še župan Občine Križevci mag. Branko Belec, predsednik Športne zveze Križevci Milan Majcen, umetnik Robert Jurak, ki je sodeloval pri izdelavi konja v krožišču, Branko Kristl - podpredsednik Kasaške zveze Slovenije, prokurist Erinox d.o.o. Janez Rožman, svetnik občinskega sveta Občine Križevci David Antolin ter prijatelji kasaškega športa. Konju, ki stoji v krožišču je bil predan lovorjev venec, zmagovalca derbija pa so simbolično posadili na instalacijo konja in si zaželeli novih uspehov.