Na potniškem vlaku proti Ptuju prijetih enajst tujcev

Policisti so zjutraj dobili v postopek šest državljanov Tunizije, dva državljana Sirije, dva državljana Alžirije in enega državljana Maroka, kateri so pred tem ilegalno vstopili v državo

Prlekija-on.net, sreda, 11. september 2019 ob 08:20
Tujci so bili na vlaku za Ptuj

Tujci so bili na vlaku za Ptuj

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 9. septembra, ob 07.36 uri so na območju Loperšic izsledili in prijeli 3 državljane Maroka, kateri so nelegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo tujci vrnjeni nazaj hrvaškim varnostnim organom.

Ob 9:30 uri so hrvaškim policistom izročili 26 tujcev, ki so 8. 9. 2019 ilegalno vstopili v Slovenijo.

Ob 16.10 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilje v družini, ki se je izvajalo v Podgorcih. Po vseh zbranih obvestilih je bil osumljencu odrejen ukrep prepoved približevanja ostalim članom družine. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

Ob 19.35 uri so obravnavali kaznivo dejanje Grožnje. Sprejet je bil zapisnik, sledi zbiranje obvestil in nato kazenska ovadba.

V torek, 10. septembra, ob 07.52 uri so v kraju Loperšice prijeli 6 tujcev, državljanov Pakistana. Po končanem postopku bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 10.00 uri so bili obveščeni o poškodovanju avtobusne postaje v Ivanjkovcih. Opravljen je bil ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da ne gre za kaznivo dejanje ali prekršek, zato je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Po naselju se je sprehajal večji črni pes

Ob 12.00 uri so bili s strani občana obveščeni, da se po naselju Trnovci sprehaja večji črni pes, kateri se zaganja na sprehajalce in na njih laja. Ugotovljen je bil lastnik psa. Z njim je bil opravljen razgovor, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

Ob 13.00 uri so obravnavali kaznivi dejanji Poškodovanja tuje stvari in Zatajitve. Evidentirani sta bile kaznivi dejanje. Sledi zbiranje obvestil in nato ustrezna kazenska ovadba.

Delavec pri hoji po gradbenem odru padel v globino

Ob 15.50 uri so opravili ogled kraja delovne nesreče v mestu Ormož. Ugotovljeno je bilo, da je delavec pri hoji po gradbenem odru sam padel v globino cca 3 do 4 metre ter se pri tem lahko telesno poškodoval. Tuja krivda je izključena. Opravljen je bil ogled kraja dogodka. Napisano bo poročilo na tožilstvo.

Ob 05.40 so pri ilegalnem prehodu meje prijeli tri državljane Irana. Osebe so še v postopku.

Ob 06.10 so dobili v postopek šest državljanov Tunizije, dva državljana Sirije, dva državljana Alžirije in enega državljana Maroka, kateri so pred tem ilegalno vstopili v državo in so bili prijeti na potniškem vlaku proti Ptuju. Osebe so še v postopku.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25