Z dvanajstimi tujci v vozilu bežal pred policisti in tudi trčil vanje

Policisti PP Ljutomer so ponoči zaustavljali osebni avtomobil, ki pa na znake policistov ni ustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo na avtocesto

Prlekija-on.net, četrtek, 12. september 2019 ob 14:53
Policija

Policija

V sredo je bilo na območju PP Ljutomer prijetih 23 tujcev - 4 državljani Turčije, 1 državljan Maroka, 5 državljanov Sirije, 10 državljanov Pakistana, 2 državljana Indije in 1 državljan Iraka, ki so nezakonito vstopili v našo državo. Pet tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito - azil, ostali pa bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Trčil v službeno vozilo policije

Policisti PP Ljutomer so danes okrog 2.30 uri med kontrolo cestnega prometa na relaciji Ljutomer - Noršinci zaustavljali osebni avtomobil znamke Renault Laguna, ki pa na znake policistov ni ustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo na avtocesto. Med vožnjo po avtocesti je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika trčil v službeno vozilo policije in v zaščitno ograjo. Ob ustavitvi vozila je sopotnik zbežal iz vozila in bil s strani policistov kasneje prijet.

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 29-letni voznik, državljan Srbije skupaj s 40-letnim državljanom Srbije v vozilu prevažal 10 državljanov Pakistana in 2 državljana Indije, ki so nezakonito vstopili v našo državo. Zaradi večih prekrškov je bil vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog.

Obema državljanoma Srbije je bila odvzeta prostost in bosta kazensko ovadena zaradi suma storitev kaznivega dejanja po 308. členu KZ.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25