Evropski teden mobilnosti in Dan brez avtomobila v Ljutomeru

Na Glavnem trgu so se zbrali številni mladi, ki so na prireditev prišli peš in s kolesi, organizirane pa so bile številne delavnice

Prlekija-on.net, sreda, 18. september 2019 ob 11:39
Dan brez avtomobila v Ljutomeru

Dan brez avtomobila v Ljutomeru

Občina Ljutomer se je tudi letos vključila v projekt Evropski teden mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom. GREMO PEŠ! je slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti. Hoja nas sicer resda premika od točke A do B, a hkrati poskrbi tudi za vsaj minimalno raven fizične aktivnosti. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Je drugi najpogostejši način premikanja v slovenskih naseljih, saj je primerna za krajše razdalje (do 2 km), kar je tudi približna dolžina pri nas opravljenih vsakokratnih poti. Zaradi vsega tega v septembru slavimo hojo. Pridružite se lahko vsi.

V Občini Ljutomer v tem tednu potekajo številne aktivnosti povezane z okolju prijaznim načinom prihajanja v vrtec, šolo ali službo. Organizirane so bile promocijske aktivnosti, kolesarjenja in pohodi po občini, ustvarjalne delavnice na temo prometa, ... Osrednja prireditev - Dan brez avtomobila, pa je potekala v sredo, 18. septembra, na Glavnem trgu v Ljutomeru. Skupaj so jo pripravili OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Občina Ljutomer, Vrtec Ljutomer in Gimnazija Ljutomer.

Številne mlade iz vrtcev in osnovnih šol iz Cezanjevcev in Ljutomera ter Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki so na prireditev prišli peš in s kolesi, je nagovorila direktorica Občinske uprave Občine Ljutomer, Angela Lukman. Na trgu so bile organizirane številne delavnice, katere so med drugim pripravili tudi Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer, Policijska postaja Ljutomer in Avto moto društvo Ljutomer, za plesno animacijo pa je poskrbela Plesna šola Urška.



Več v Kultura in izobraževanje