Na urgenco vstopili s koli, palicami za golf in kiji

Na murskosoboški urgenci se je zgodil pretep, moški so odvrgli tudi dve pločevinki z dražilnim plinom

Prlekija-on.net, četrtek, 19. september 2019 ob 22:1319
Na murskosoboški urgenci se je zgodil pretep

Na murskosoboški urgenci se je zgodil pretep

Na murskosoboški urgenci se je v četrtek okoli 15. ure zgodil pretep med dvema skupinama moških. Kot je za RTV Slovenija povedal Daniel Grabar, strokovni direktor bolnišnice, je največ težav povzročil dražilni plin, ki so ga nepridipravi odvrgli v prostorih urgence med pretepom. "Naš varnostnik je zaznal večjo skupino moških s koli, palicami za golf in kiji, ki so se napotili proti prostorom urgence. Poskušal jih je zaustaviti, vendar so ga na silo odrinili, udarili po roki in vdrli v prostore urgentnega centra. Tam so napadli skupino v čakalnici, ki je čakala na oskrbo. Med pretepom in kričanjem so odvrgli dve pločevinki z dražilnim plinom, tako da smo imeli največ težav prav zaradi tega plina, ki se je širil po prostorih urgence. Ravno v ambulanti ob tej čakalnici je osebje oživljalo pacientko z zastojem srca. Tak plin lahko pomeni smrtno nevarnost za takega pacienta. Naknadno se je ta plin širil po prostorih bolnišnice, zaradi tega so imeli nekaj težav bolniki na dializi, ki se niso mogli nikamor umakniti. Dejansko je to predstavljalo največjo grožnjo našim zaposlenim, predvsem pa bolnikom," še je ob tem povedal ter dodal, da so bili poškodovani iz skupine, ki je bila napadena.

Poškodovan je bil tudi varnostnik bolnišnice, vse pa so odpustili v domačo oskrbo. Motiv napada ni znan, policija dogodek še preiskuje.

V petek dopoldan so iz PU Murska Sobota sporočili, da je v množičnem pretepu sodelovalo več kot deset oseb, pridržan pa ni bil nihče.



Več v Črna kronika