V peti sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas bo pel tudi »prleški čefur«

Srđan Milovanović iz Ormoža se je v prvi oddaji preobrazil v Miša Kovača, za sebe pa dejal, da je »redka avtohtona sorta - prleški čefur«

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. september 2019 ob 17:43
Srđan Milovanović se je v prvi oddaji preobrazil v Miša Kovača, foto: zaslon POP TV

Srđan Milovanović se je v prvi oddaji preobrazil v Miša Kovača, foto: zaslon POP TV

V novi, 5. sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas, ki se je pričela to nedeljo, nastopa tudi Srđan Milovanović iz Ormoža. Kot je v nedeljski oddaji predstavil sam sebe, je "redka avtohtona sorta - prleški čefur", voditelj Denis Avdić pa je ob napovedi njegovega nastopa hudomušno dejal, da so gledalci verjetno že iz njegovega imena uganili, da prihaja iz... Ormoža.

Srđan je sicer pevec in igralec, ki nastopa že 22 let, v zadnjih letih pa ga lahko spremljamo v številnih muzikalih, kot so Cvetje v jeseni, Veronika Deseniška, Madagaskar, ... otroci ga vsaj po glasu zagotovo poznajo iz risank saj veliko sodeluje pri sinhronizaciji Disneyjevih risank pri nas. Glede sinhroniziranja, je pred kratkim v intervjuju za Bibaleze povedal: "Ni dovolj le petje in spreminjanje, treba je znati časovno ujeti tisto, kar sinhroniziraš, ob tem pa je še treba dobro znati slovensko, kar mi včasih povzroča preglavice, ker sem prleški čefur. Balkanske korenine mi sicer niso nikoli delale težav z naglasom, imam pa težave s štajerskim in prleškim." Kot je še povedal v oddaji, med drugim tudi rad šiva, zato je obljubil, da bo v letošnji oddaji sešil lastni kostum.

Po izobrazbi je sicer profesor angleškega jezika, živi pa v Škofljici in je oče treh otrok. Je odličen imitator, največji izziv pa bi bil imitiranje Freddieja Mercuryja, saj je ljubitelj skupine Queen že od konca osnovne šole. 

Poleg Srđana v novi sezoni nastopajo še Alex Volasko, David Amaro, Maja Oderlap, Eva Boto, Matic Supovec, Petra Zore in Ana Dežman, žirijo pa sestavljajo igralka Lara Komar, pevka Lea Sirk ter igralec in medijski ustvarjalec Marko Miladinović, kot posebna gostja večera pa se je žiriji kot četrta članica pridružila pevka Nuša Derenda.

Srđan se je v prvi oddaji preobrazil v Miša Kovača ter zapel pesem "Ti si pjesma moje duše". "Odličen imitator. Ustvaril si to nostalgijo, bravo. Imel si to globino v glasu, ki jo ima on, naglas je bil pravi in res bravo," je po njegovem nastopu povedala Lea, Nuša pa dodala, "res spominjaš na Miša, umiril si se kot on in šarmiral kot on. Zelo dobro si se približal, lahko bi celo malo zafušal, ker je bilo popolno", Marko pa je dodal: "Nikoli mi ni bilo jasno, da šlager pevec nima veze s šlagom. (smeh) Odlično si se približal Mišu, po glasu in stasu."

Srđan je v seštevku glasov žirije in publike, v prvi oddaji končal na tretjem mestu, zmagala pa je Ana Dežman kot Aretha Franklin, ki je zapela njeno uspešnico Think.

Srđan Milovanović bo Mišo Kovač! Nastopil bo s pesmijo "Ti si pjesma moje duše". Zanj glasujte na spodnjih številkah. #znanobraz #poptv

Objavil/a Znan obraz ima svoj glas dne Nedelja, 22. september 2019


Več v Glasba in film