Babji parlament tudi na Razkrižju

Ta petek, 27. septembra, pa bodo nastopili na 58. Linhartovem srečanju - festivalu gledaliških skupin Slovenije v Postojni

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. september 2019 ob 18:51
Babji parlament na Razkrižju

Babji parlament na Razkrižju

Ljutomerski gledališčniki, so se v okviru Gkledališke šole ONinME, v petek zvečer, 21. septembra, predstavili v razkriškem domu kulture s predstavo pod naslovom Babji parlament, ameriškega pisatelja Arthurja Kopita. V predstavi so nastopili: Mira Rebernik Žižek, Fani Zorec, Sonja Kolbl, Enja Zobarič in Jože Laba. Režija Aleksandra Blagojević.

Zgodba je sicer kot komedija, a le delno, kajti lahko bi jo okarakterizirali kot tragikomedijo. Najprej gledalec dobi vtis, da gre za komedijo, a kmalu spozna, da gre za like štirih žensk, ki svoje življenjske usode preživljajo na psihiatriji, z vsemi njihovimi podoživljanji iz preteklosti, vse skupaj pa povezano na isto mesto, kjer snujejo svoje načrte kako se znebiti pravih ali tudi namišljenih strahov, tudi do moških. Na koncu predstava pusti gledalcu globok razmislek o ljudskih usodah, o ljudeh, ki živijo v svojem svetu, z vsemi svojimi stiskami, a živijo svoje življenje in takšne jih moramo sprejeti. Gre za odlično odigrane like različnih karakterjev posameznih oseb, z vključenimi zahtevnimi pevskimi vložki.

Ta petek, 27. septembra, pa bodo nastopili na 58. Linhartovem srečanju - festivalu gledaliških skupin Slovenije v Postojni.



Več v Kultura in izobraževanje