Energetsko obnovljena šola z novo podobo odprta za nove izzive, nove poti, nova doživetja

Pester začetek tedna otroka na OŠ Mala Nedelja

Branko Košti, torek, 8. oktober 2019 ob 18:09
Slovesnost v OŠ Mala Nedelja

Slovesnost v OŠ Mala Nedelja

Že prvi dan letošnjega tedna otroka, ki poteka v znamenju otrokovih pravic, je bilo v osnovni šoli Mala Nedelja, zelo veselo in tudi svečano. V programu celotedenskega praznovanja, so v ponedeljek pripravili Kulturni dan. Šolo sta obiskala znana obraza s TV ekranov. Marta Zore, znana glasbenica in vsestranski umetnik Gojmir Lešnjak Gojc, sta s svojo ekipo glasbenikov navdušila učence od 1. do 9. razreda.

V nadaljevanju dopoldneva so pripravili slovesnost, s katero so obeležili petindvajset let nove osnovne šole, v skupnost šole sprejeli letošnje prvošolce in predali namenu energetsko sanirano zgradbo šole.

Prvošolci, šest učenk in šest učencev, so pred sprejemom v skupnost šole, pokazali delček tega, kar so se naučili v nekaj več kot enem mesecu, odkar sedijo v šolskih klopeh, zatem pa dali svečano zaobljubo. Kot dokaz polnopravnega članstva v skupnosti šole so prejeli listino, v spomin pa še darilce. Ob sprejemu jim je čestitala ravnateljica Breda Žunič ter jim zaželela, da bodo čez devet let ponosno in z zavestjo rekli, da so hvaležni šoli, ker jim je dala dobro popotnico za srednje šole in za življenje. S knjigami jih je obdarila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

V nadaljevanju je ravnateljica spregovorila o poteku energetske sanacije šole. Zahvalila se je Občini Ljutomer, da je zgradbo šole sploh uvrstila v program energetske sanacije javnih objektov. Naslednje zahvale je namenila Petrolu d.d. kot glavnemu naročniku energetske sanacije in podjetju Proplus d.o.o. za izvajanje nadzora. Seveda je zahvalo namenila tudi izvajalcem del, kateri so v, za tak obseg del, kratkem času poletnih počitnic, opravili ogromno delo: Cestnemu podjetju Ptuj d.o.o., katerega delavci so izvedli 1790 m2 fasade in dodatno izolirali streho, podstrešje in strop telovadnice, podjetju Karba d.o.o. za zamenjavo vseh oken, namestitev žaluzij in po želji tudi komarnikov ter zamenjavo vseh zunanjih vrat, Blisk Montaži d.o.o. za vgradnjo toplotne črpalke, namestitev termostatskih ventilov na vseh 117 radiatorjih v šoli in namestitev vseh novih, 549 varčnih svetil v šoli in reflektorjev v telovadnici.

Županja mag. Olga Karba je pohvalila ravnateljico in pedagoške delavce, sodelavce občinske uprave in Občinski svet, tudi v prejšnji sestavi. »Veliko je bilo potrebno storiti in verjemite mi, ne bi bili uspešni, če ne bi držali skupaj, če si ne bi pomagali« in povedala, da je Občina naročila projekt za prizidek k vrtcu, občinska uprava bo v proračunu občine za leto 2020 predlagala zagotovitev sredstev za izgradnjo in upajo, da bodo to kot prioriteto prepoznali tudi občinski svetniki pri sprejemanju proračuna.

V telovadnico so simbolično postavili vrata, skozi katera je prvi vstopil prvošolec, za njim devetošolec, za njim ravnateljica in županja in, kot je zapisala ravnateljica Breda Žunič: »Različne generacije, a vrata odprta vsem. Tako je naša energetsko obnovljena šola z novo podobo odprta za nove izzive, nove poti, nova doživetja …«.



Več v Kultura in izobraževanje