KUD Muzika Križevci gostovala na Primorskem

V gosteh so imeli dva odmevnejša koncerta, najprej samostojnega v Izoli, nato pa še v krajevni skupnosti Pobegi - Čežarji

Prlekija-on.net, sreda, 16. oktober 2019 ob 09:05
KUD Muzika Križevci na Primorskem

KUD Muzika Križevci na Primorskem

Drugi oktobrski vikend so se godbeniki KUD Muzike Križevci odpravili na gostovanje na Primorsko. Tja so odšli na povabilo članov Pihalnega orkestra Sv. Anton. V gosteh so imeli dva odmevnejša koncerta, najprej samostojnega v Izoli, nato pa še v krajevni skupnosti Pobegi - Čežarji.

Križevski godbeniki so navdušili občinstvo, saj so preigravali slovenske in tuje, vsem dobro znane skladbe, tako imenovane evergreene. Skupni koncert z godbo iz Sv. Antona so izvedli pred KS Pobegi - Čežarji in bili deležni bučnega aplavza številnih obiskovalcev.

KUD Muziko Križevci vodi dirigent Simon Novak. Predsednik društva Drago Belec je bil vesel povabila na gostovanje, saj je za godbenike gostovanje nagrada za ves vložen trud in čas ter motivacija za nadaljnje delo. Hkrati pa je bila to odlična priložnost, da so se godbeniki predstavili občinstvu, ki je prihajalo tudi iz sosednje Italije. Navezali so nekaj stikov in upajo, da bodo v prihodnosti še sodelovali.



Več v Kultura in izobraževanje