Prometno nesrečo s smrtnim izidom povzročila 21-letnica, ki je prevozila rdečo luč

21-letna voznica v križišču ni upoštevala znaka rdeče luči na semaforju zaradi česar je trčila v 69-letnega voznika motornega kolesa, ki je pripeljal pravilno iz dovozne poti

Prlekija-on.net, sreda, 23. oktober 2019 ob 14:38
Voznica ni upoštevala znaka rdeče luči na semaforju

Voznica ni upoštevala znaka rdeče luči na semaforju

Poročali smo že o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je zgodila v torek, 22. oktobra, ob 12.40 na regionalni cesti Maribor - Bohova izven naselja Maribor pri trgovini Merkur, v kateri je bilo udeleženo motorno kolo in tovorni avtomobil. Na kraj so bili, med drugimi, napoteni tudi policisti, ki so pod vodstvom preiskovalnega sodnika in prisotnosti dežurne državne tožilke opravili ogled in zbrali obvestila.

Ugotovili so, da je 21-letna državljanka Slovenije 22. 10. 2019, ob 12. 45 uri vozila tovorno vozilo po regionalni cesti II. reda št. 430, v odseku 0273, izven naselja Maribor, iz smeri mesta Maribor v smeri Bohove. Ko je pripeljala v neposredno bližino semaforiziranega križišča regionalne in dovozne ceste, v bližini trgovine Merkur, ni ustavila vozila na znak rdeče luči (ZPrCP čl. 99/10-1-1), temveč je z vozilom, kljub rdeči luči na semaforju zapeljala v križišče, kjer je vozila naravnost v smeri Bohove. V tem času je po dovozni cesti, iz smeri trgovine Merkur pripeljal voznik motornega kolesa 69-letni državljan Slovenije, kateri je pri zeleni luči na semaforju vozil naravnost v smeri traktorske poti. Voznica tovornega vozila je v križišču, s sprednjim levim bočnim delom svojega vozila trčila v motorno kolo. Po trčenju je voznika motornega kolesa odbilo v zadnjo levo bočno stran tovornega vozila, nakar je padel po vozišču in zaradi telesnih poškodb na kraju umrl. Motorno kolo, ki ga je vozil voznik je po trčenju zagorelo. V času ogleda kraja prometne nesreče je bilo desno smerno vozišče regionalne ceste v smeri Bohove zaprto za ves promet, od 13.10 ure do 15.40 ure. Obvoz je bil urejen s strani cestnega podjetja. V nesreči je na vozilih nastala premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 6.500 evrov.

Policisti bodo zoper voznico na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo po členu 323/II KZ-1.



Več v Črna kronika