Prijeti štirje državljani Madžarske, ki so vlamljali v stanovanjske hiše

Izrečena jim je bila pogojna zaporna kazen ter izrečen ukrep izgon tujca iz države za dobo 2 let

Prlekija-on.net, torek, 5. november 2019 ob 14:58
Vlomilci so bili na delu v času med 17. in 20. uro, foto: Steffen Salow/Pixabay

Vlomilci so bili na delu v času med 17. in 20. uro, foto: Steffen Salow/Pixabay

Na območju Policijske postaje Murska Sobota so policisti v mesecu oktobru 2019 obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše, ki so bili s strani neznanih storilcev izvršeni v času med 17. in 20. uro. V večini primerov je šlo za nenaseljene stanovanjske hiše ali pa so lastniki za kratek čas hišo zapustili. Storilci so v hiše vlamljali skozi vhodna, balkonska vrata ali okno, preiskali notranjost ter odtujili denar in zlatnino.

1. novembra 2019 so bili policisti s strani občana iz Murske Sobote obveščeni, da se v eni izmed ulic v Murski Soboti gibljejo sumljive osebe. S hitro in uspešno intervencijo so bile sumljive osebe izsledene v naselju Moravske Toplice. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da se v vozilu prevažajo štirje državljani Madžarske, stari od 21 do 40 let. Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum, da so izvršili vlome po mestu Murska Sobota jim je bilo odrejeno pridržanje.

Po zbranih obvestilih so bili tujci privedeni pred dežurnega preiskovalnega sodnika zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj velikih tatvin. Izrečena jim je bila pogojna zaporna kazen (trem osumljencem 5 mesecev in enemu 10 mesecev). Vsem je bil izrečen tudi ukrep izgon tujca iz države za dobo 2 let.



Več v Črna kronika