Čez 350 pohodnikov na 14-kilometrski poti pregnalo dež

Jubilejni 20. Martinov pohod v destinaciji Moravske Toplice

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. november 2019 ob 19:02
20. Martinov pohod v destinaciji Moravske Toplice

20. Martinov pohod v destinaciji Moravske Toplice

Minuli vikend se je na martinovo soboto odvijal tradicionalni in letos jubilejni 20. Martinov pohod, ki ga je TIC Moravske Toplice priredil s soorganizatorjem Turističnim društvom Martin Martjanci oziroma v partnerstvu s Termami Vivat in Občino Moravske Toplice. Pohod, ki je vsako leto zanimiv za številne pohodnike od blizu in daleč, je tudi letos privabil čez 350 pohodnikov, ki so pregnali začetno pršenje dežja in uspeli priklicati tudi nekaj sonca. Štirinajst kilometrska pohodna pot se je letos začela in zaključila v Martjancih, kjer se je odvijal še zabavni del s tradicionalnim krstom mošta.

Na 14-kilometrsko pohodno pot so pohodniki krenili iz Martjancev (startalo se je pred Športno-rekreacijskim centrom) oziroma 12 pohodnih kilometrov je bilo potrebno premagati s startom iz Moravskih Toplic (startalo se je pred Hotelom Vivat). Tako člani TD Martin Martjanci kot tudi predstavniki Hotela Vivat so za pohodnike zagotovili okrepčila (kulinarične dobrote in napitke) na obeh startnih izhodiščih.

Trasa pohodne poti se je to pot iz Martjancev in Moravskih Toplic vila do Suhega Vrha in postojanke pri Vinotoču Passero, kjer so se pohodniki okrepčali z domačimi dobrotami in napitki ter si nabrali novih moči za nadaljnjo pot, ki je iz Suhega Vrha mimo Tešanovec in Moravskih Toplic vodila nazaj v Martjance, kjer je v cilju pohodnike nagovoril podžupan Občine Moravske Toplice Andrej Baligač.

V veselem vzdušju se je pod šotorom v Martjancih odvijal zabavni del s tradicionalnim krstom mošta v izvedbi TD Dobrovnik. Pohodniki so se okrepčali z Martinovim krožnikom, za gašenje žeje pohodnikov so skrbeli člani Športnega društva NK Čarda. Udeleženci pohoda so se lahko okrepčali še z dobrotami, ki so jih ponujali člani društev (Turistično društvo Martin Martjanci je pripravilo domače pogače, Kulturno-turistično društvo Tešanovci je ponujalo pajani krüj, pečeno lalovko in pečene kostanje, na voljo so bila Vina Panon (Panonrevitae-Metod Gutman, Filovci), za domov pa so si pohodniki lahko kupili medeni spominek Medičarstva Jožice Celec.

Kot se za jubileje spodobi, na prireditvi letos ni manjkala torta velikanka s poldrugim metrom premera, ki je bila na voljo za vse pohodnike. Prav tako je letošnji spominček bil bogatejši - vsak pohodnik je prejel praktično spominsko torbico TIC Moravske Toplice, čokolado s tramincem Čokoladnice Passero.

V nagradni igri je organizator izžrebal okrog 20 pohodnikov, ki jih je nagradil z bogatimi nagradami. Glavna nagrada je bil lesen Martinov sodček z odličnim vinom, organizator pa je podaril še dva vikend paketa v Moravskih Toplicah, kopalne karte, Martinove košare in praktične nagrade.

Za uspešno izvedbo prireditve se organizator zahvaljuje vsem pohodnikom, soorganizatorjem, ponudnikom na stojnicah ter številnim sponzorjem, ki so prispevali nagrade za izžrebane pohodnike.

Sponzorji 20. Martinovega pohoda so bili:

1. OBČINA MORAVSKE TOPLICE
2. RESTAVRACIJA MAXIMA M. SOBOTA
3. VINOTOČ PASSERO SUHI VRH
4. TERME VIVAT, MORAVSKE TOPLICE
5. TERME 3000, MORAVSKE TOPLICE
6. SODARSTVO KUZMA, GANČANI
7. TA KLAS, MURSKA SOBOTA
8. VINOGRADNIŠTVO BERDEN, FILOVCI
9. MLINOPEK d.d., MURSKA SOBOTA
10. SADJARSTVO NOVAK, IVANOVCI
11. PANVITA, MURSKA SOBOTA

Organizator se je letos izjemoma odločil za krožno pot z izhodiščem in ciljem v Martjancih iz razloga, ker Turistično društvo Martin Martjanci že 20 let sodeluje pri izvedbi pohoda, prav tako pa je zavetnik njihove cerkve in kraja ravno sv. Martin.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno