Ob ropu aktivirali vse policijske patrulje, vojska pri tem ni sodelovala

Nekateri mediji so poročali, da je pri iskanju storilca pomagala tudi vojska z avtomatskimi puškami

Prlekija-on.net, sreda, 20. november 2019 ob 21:182
Oborožen rop v Veržeju

Oborožen rop v Veržeju

Ob današnjem oboroženem ropu pošte v Veržeju so nekateri mediji poročali, da je pri iskanju storilca pomagala tudi vojska z avtomatskimi puškami. Generalna policijska uprava (GPU) je objavila pojasnila pomočnika komandirja policijske postaje Ljutomer, da je naloga vojakov varovanje meje in da pri aktivnostih policije glede oboroženega ropa ne sodelujejo.

Predstavnik za stike z javnostmi Slovenske vojske Marjan Sirk pa je pojasnil, da so ob ropu aktivirali vse policijske patrulje, med katerimi sta bili tudi dve mešani patrulji za nadzor meje, v vsaki izmed njih pa je bil po en vojak. Vendar vojaki niso izvajali nobenih aktivnosti v zvezi z ropom.

Neznanec grozil s pištolo in zahteval denar

Po podatkih policije je zaenkrat neznani storilec, ki je bil oblečen v jakno maskirne barve s kapuco, hlače sive barve in obut v črne čevlje vstopil v prostore pošte. Tam je uslužbenki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Uslužbenka mu je izročila denar, nakar je s kraja pobegnil.

Vse, ki bi karkoli vedeli o neznanem storilcu, ki se je po vsej verjetnosti kar nekaj časa zadrževal pred pošto, policija prosi, da to sporočite na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika