Po pridržanju hodil po avtocesti

Pod vplivom alkohola ubral bližnjico po avtocesti

PU Murska Sobota, četrtek, 6. januar 2011 ob 09:433
Avtocesta

Avtocesta

Dne 5. 1. 2010 ob 15.30 uri so radgonski policisti v naselju Ihova pri kontroli cestnega prometa zaustavili in kontrolirali 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker je voznik kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti, so ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da je voznik pod vplivom alkohola.

Ker se voznik ni strinjal z rezultatom, je policist odredil preizkus z etilometrom, katerega pa voznik ni opravil po navodilih. Zato je policist odredil strokovni pregled, katerega pa je voznik zavrnil.

Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje na Policijski postaji Murska Sobota. Po prenehanju pridržanja  je kršitelj zapustil policijsko postajo.

Okoli 3. ure so policisti sprejeli obvestilo, da po avtocesti med Mursko Soboto in Vučjo vasjo hodi pešec. Policisti so takoj po sprejemu obvestila odšli na avtocesto. Ugotovili so, da je  po avtocesti hodil isti kršitelj, ki je bil pred tem izpuščen iz pridržanja in se je proti domu odpravil »po bližnjici«.

Zaradi kršitve (hoja po avtocesti) so mu izdali plačilni nalog. S službenim vozilom so ga policisti odpeljali do prvega izvoza in ga napotili domov.


Več v Črna kronika