Do tragedije prišlo zaradi gorečih svečk na adventnem venčku

V požaru je umrl 82-letni invalid, 44-letni sin pa se je poškodoval, ko se je nanj deloma zrušil lesen strop

Prlekija-on.net, torek, 10. december 2019 ob 09:52
Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo zaradi gorečih svečk na adventnem venčku

Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo zaradi gorečih svečk na adventnem venčku

Poročali smo že o požaru v Ložanah, kjer je zagorela stanovanjska hiša. Med požarom je bil v stanovanjski hiši 82-letni nepokretni moški. Požar je prvi opazil sosed, kmalu za tem še 44-letni sin nepokretnega 82-letnega invalida. Slednji je stekel v gorečo hišo, skušal rešiti očeta, vendar mu to ni uspelo, saj se je nanj deloma zrušil lesen strop. Ker se je ob tem lahko telesno poškodoval, se je moral iz hiše umakniti, oče pa je v hiši umrl.

Iz PU Maribor so sedaj sporočili, da je ogled kraja zključen. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo zaradi gorečih svečk na adventnem venčku. Policisti bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Ob tem je stanovanjska hiša skoraj v celoti pogorela, požar pa so dokončno pogasili gasilci. Na kraj požara sta prišla dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled prepustila policiji, in dežurni okrožni državni tožilec. Poškodovanega 44-letnika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan, vendar je vseeno ostal na zdravljenju.



Več v Črna kronika