Poskočne Pikapoke v Črešnjevcih

Obisk Poskočnih muzikantov v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona - enota Črešnjevci z maskoto Pikapolonice je bila nagrada za sodelovanje na natečaju poskočna turneja.

Prlekija-on.net, četrtek, 12. december 2019 ob 10:501
Poskočni muzikanti v Črešnjevcih

Poskočni muzikanti v Črešnjevcih

Vse se vrti okoli veselega decembra, a toliko veselja kot ta dan, lahko prinesejo le trije decembrski dobri možje in Poskočna muzikanta s Pika Poko. Ker je december čas iskrenih iskric v očeh, se je tokrat v otroških očeh radovedno iskrilo. To se je zgodilo 11.12.2019, na težko pričakovan dan, ko smo se skupaj veselili obiska Poskočnih muzikantov.

Ob prijavi na natečaj Poskočna turneja s Pikapolonico, na katerem so naši otroci odplesali odličen ples Pika Poka, pod vodstvom mentorice Tadeje Štuhec, smo skupaj s sorodniki, sosedi in znanci pridno glasovali za svoje junake oz. videospot in tako dosegli odlično 4. mesto. Videospot (ogledate si ga lahko spodaj) je izstopal po igrivosti, scenah z izstopajočo rdečo barvo, izvirnimi rekviziti in vživljanju otrok v plesne vloge.

Obisk POSKOČNIH MUZIKANTOV z maskoto Pikapolonice je bila nagrada za sodelovanje na natečaju poskočna turneja.

Poskočni muzikantje s Pika Poko v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona - enota Črešnjevci, so »naše« otroke popeljali v neizmerno vesel, poskočen, zabaven dan. Otroci so skupaj s poskočnim Dejanom in Jožijem, prepevali, plesali, se zabavali in veselili. Skupaj smo odplesali ples Pika Poka, kjer so otroci tudi pokazali svoje improvizirane inštrumente in naštudirane obrate.

Nestrpno smo pričakovali prihod maskote Pika Poke, zato smo jo skupaj priklicali. Veselje in nasmehi naših najmlajših je bilo nepopisno. 

Nekateri otroci so spraševali: »Kje pa je Dejan? Ali ne bo prišel?« (smeh)

Otroke je malo zmedlo, ker poskočni Dejan ni imel » prave« frizure. Klobuk ni frizura! (pomežik)

Otroci poznajo njihove pesmi, ki jih prepevajo tako glasno, da nas njihov odmev še danes spremlja v ušesih.

Uspeli smo izvedeti, da Poskočni muzikantje obljubljajo še kakšen komad za otroke.

Ob koncu našega druženja, so vsi otroci dobili kartice Poskočnih muzikantov, katere so z veseljem pokazali svojim staršem.

Ta dan bo vsem, predvsem pa otrokom, ostal v lepem spominu.

Ob enem pa bi izkoristila priložnost. Vljudno vas vabim na nastop naših otrok v živo, ko se bodo predstavili s plesom Pika Poka je rojena na Pravljičnem mestu, v ponedeljek, 16.12.2019, ob 16.uri, na okrašenem Trgu svobode v Gornji Radgoni.

Zapisala: Janja Munda



Več v Najmlajši