V Ljutomeru na ogled razstava ročnih del DU Ljutomer

Na razstavi Društva upokojencev Ljutomer, sekcije za ohranjanje kulturne dediščine, je možno videti njihova številna ročna dela, ki jih dandanes redko vidimo

Prlekija-on.net, nedelja, 15. december 2019 ob 08:37
Razstava ročnih del DU Ljutomer

Razstava ročnih del DU Ljutomer

Upokojenke iz Društva upokojencev Ljutomer, sekcije za ohranjanje kulturne dediščine, so v Ljutomeru pripravile razstavo ročnih del. Razstavo si je možno ogledati v hišici na Glavnem trgu, vsak dan med 9. in 12. uro ter med 15. in 17. uro, do 15. januarja. Na razstavi je možno videti njihova številna ročna dela, ki jih dandanes redko vidimo.

Kot nam je ob obisku povedala vodja sekcije Danica Makoter, v sekciji ohranjajo kulturno dediščino svojih mamic in babic na področju ročnih in kulinarike. V letu 2018 so izdale tudi knjigo Mešam, kuham in uživam, v kateri je zbranih preko sto petdeset receptov za naše stare, preproste, avtohtone jedi, knjigo pa priporočajo predvsem mladim kuharicam.

Na svojem področju so zelo aktivne, saj so pripravile že 30 samostojnih razstav, ta je trenutno 31. Svoje izdelke so tako predstavile v lokalnem okolju, pa tudi v Murski Soboti, Mariboru, Radencih, Velenju, v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču in BTC. Svoja ročna dela, kulinariko in zelišča so dvakrat predstavile v TV oddaji Dobro jutro, prvič v Ljutomeru in drugič na zaključni prireditvi v Arboretumu Volčji potok, v OŠ Cezanjevci in v Babincih pa so organizirale delavnice o zeliščih.

Vesele so, da so dobile ta prostor na trgu in so hvaležne Občini Ljutomer in županji, ki je omogočila, da lahko v njem razstavljajo in so s tem v centru mesta, kjer si razstavo lahko ogleda več ljudi. Vabljeni do 15. januarja, da si razstavo ogledate tudi vi.



Več v Kultura in izobraževanje