Svetniki Občine Sv. Jurij ob Ščavnici še drugič zavrnili Osnutek odloka o proračunu za leto 2020

Odločanje o sodni poravnavi v zvezi s sistemom C pomurskega vodovoda je bilo umaknjeno z dnevnega reda

Branko Košti, petek, 20. december 2019 ob 14:08
10. redna seja Občinskega sveta Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

10. redna seja Občinskega sveta Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Občinski svet Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, je na 10. redni seji, v sredo, 18. decembra, drugič razpravljal in odločal o Osnutku odloka proračuna za leto 2019 in ga tudi drugič zavrnil. Razprava svetnikov in župana Antona Slane, se je tudi tokrat osredotočila na problematiko izgradnje vrtca Sonček, ki občinski svet razdvaja že skoraj eno leto. Tudi tokrat se niso uspeli poenotiti, katero varianto vrtca uvrstiti v proračun: prvo, ki jo zagovarjajo svetniki svetniške skupine Naprej in za katero je že izdano veljavno gradbeno dovoljenje, ali s strani župana predlagano varianto, ki pa je še v fazi idejne zasnove. O ostalih postavkah v predlogu proračuna razprave ni bilo, rezultat glasovanja o osnutku proračuna pa je bil neodločen, od desetih prisotnih svetnic in svetnikov so štirje glasovali za, štirje proti, dva pa sta se glasovanja vzdržala.

Z dnevnega reda je bilo, na predlog svetniške skupine Naprej, kar so podprli tudi ostali svetniki, umaknjeno odločanje glede sodne poravnave v zvezi z izgradnjo sistema C pomurskega vodovoda. Razlog za umik so nejasne posledice za občino, tako finančne kot za nadaljevanje 2. Faze vodovodnega sistema C.

Celotno sejo si lahko ogledate v video posnetku.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Politika