Za Andrejem Šiškom izdali tiralico

Šiško je bil pravnomočno obsojen zaradi krivega ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve in je v priporu preživel šest od osmih mesecev, kolikor mu je izreklo kazni sodišče

Prlekija-on.net, sobota, 21. december 2019 ob 20:501
Tiralica na spletni strani Policije

Tiralica na spletni strani Policije

Potem ko je sklep o tem, da mora predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija in vodja Štajerske varde Andrej Šiško v zapor, postal pravnomočen, a se tam ni oglasil, je policija za njim razpisala tiralico. Šiško je sicer že pred dnevi izjavil, da prostovoljno v zapor ne bo šel, v petek pa je na svojem Facebook profilu objavil: "Tisti, ki me išče, me lahko tudi najde!" Šiško je bil sicer pravnomočno obsojen zaradi krivega ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve in je v priporu preživel šest od osmih mesecev, kolikor mu je izreklo kazni sodišče. Šiško je v četrtek objavil tudi, da na Jeruzalemu išče »politični azil«.

Policija je tiralico za Šiškom razpisala v petek, objavljena je tudi na njihovih spletnih straneh. Sopredsednica Gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar se temu sicer čudi in pravi, da Šiško sklepa, da mora začeti prestajati zaporno kazen, še vedno ni prejel.

Tisti, ki me išče, me lahko tudi najde!

Tisti, ki me išče, me lahko tudi najde!

Objavil/a Andrej Šiško dne Petek, 20. december 2019


Več v Črna kronika