»Ne gre se za kmetijo, malega kmeta ali za aktiviste. Gre se za žrtve sistema - živali.«

»Če je nekaj legalno, pomeni to, da je tudi prav?« se sprašujejo aktivisti, ki so v ponedeljek zasedli hlev ene od slovenskih kmetij

Prlekija-on.net, sreda, 25. december 2019 ob 18:232
Aktivisti so zasedli hlev ene od slovenskih kmetij

Aktivisti so zasedli hlev ene od slovenskih kmetij

V ponedeljek smo poročali o aktivistih, ki so zasedli eno izmed ljubljanskih kmetij. Kot so takrat sporočili, je bil cilj mirnega protesta razkriti "resničnost tega, kar se dogaja žrtvam živinoreje in predvsem izzvati miselnost v sedanji družbi", saj so namreč prepričani, da se javnosti prikriva resnica in da se ljudje nimajo priložnosti odločati po svojih vrednotah.

Ob tem so se predvsem na družbenih omrežjih in tudi v medijih pojavile burne razprave, ali je tak način opozarjanja na tovrstno tematiko primeren, saj je pri tem šlo za vdor na zasebno posestvo in za oviranje opravljanja dela lastnika.

V sredo so se na dogodek odzvali na Facebook skupnosti Zgodbe Veganov, kjer so med drugim zapisali: "V ponedeljek smo šli čez mejo. »Bilo je preveč, vse je bilo legalno na tej kmetiji, morali bi spoštovati privatno posest«. Če je nekaj legalno, pomeni to, da je tudi prav?"

"Vse živali na slikah občutijo bolečino, strah, stres, veselje in srečo, prav tako kot mačka ali pes. Na žalost, pa te živali na sliki, nikoli ne bodo svobodne.

Priklenjene bodo, večkrat izkoriščene - nasilno oplojene, vse dokler ne bodo tako šibke, da ne bodo več proizvajale mleka. Potem bodo poslane v klavnico. Ali ni to preveč, kar počnemo teličkom? Otrok (teliček) si zasluži, da je bližje svoje mame, ne pa sam v kletki, lačen in prestrašen. Ali je spoštljivo, kar počnemo kravam (mamam)? Po devetih mesecih nosečnosti, si mama zasluži biti s svojim otrokom, ne pa priklenjena v temi, kjer mora poslušati svojega otroka, ki kliče po njeni ljubezni in hrani (njenemu mleku), brez da bi se lahko normalno premikal in gibal.

Če bi bili vi žrtev takega sistema, kje bi želeli, da aktivisti potegnejo mejo?
Živali nas potrebujejo sedaj!! Ne gre se za kmetijo, malega kmeta ali za aktiviste. Gre se za žrtve sistema - živali.
"

Celoten zapis je spodaj, objavili so tudi video, kjer skušajo obrazložiti zakaj je šlo pri vdoru aktivistov na slovensko kmetijo.

‼️Vdor aktivistov na SLOVENSKO KMETIJO‼️ Zakaj⁉️

‼️Vdor aktivistov na SLOVENSKO KMETIJO‼️ Zakaj⁉️ Všečkaj & Komentiraj & Deli #mtvslovenia

Objavil/a Zgodbe Veganov dne Ponedeljek, 23. december 2019

V ponedeljek smo šli čez mejo. »Bilo je preveč, vse je bilo legalno na tej kmetiji, morali bi spoštovati privatno...

Objavil/a Zgodbe Veganov dne Torek, 24. december 2019


Več v Slovenija