Veganski aktivisti kmetu zasedli hlev

Skupina okoli 50 veganskih aktivistov je pripravila prvi shod v Sloveniji Meat The Victims ter ob tem zasedla eno od kmetij oz. hlev v Ljubljani

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. december 2019 ob 19:469
Veganski aktivisti so zasedli kmetijo

Veganski aktivisti so zasedli kmetijo

Skupina okoli 50 veganskih aktivistov je v ponedeljek nekaj po 10. uri pripravila prvi shod v Sloveniji "Meat The Victims" ter ob tem zasedla eno od kmetij oz. hlev v Ljubljani. Kot je povedala organizatorka shoda, Laura Ajdnik, je bil cilj mirnega protesta razkriti "resničnost tega, kar se dogaja žrtvam živinoreje in predvsem izzvati miselnost v sedanji družbi", saj so namreč prepričani, da se javnosti prikriva resnica in da se ljudje nimajo priložnosti odločati po svojih vrednotah.

Kot je povedala organizatorka, so kmetijo izbrali povsem naključno ter da s tem želijo zgolj prikazati resnico v javnosti in popolno prenehanje živinoreje. "Za okolje, ljudi in seveda živali. Nismo proti zaposlenim v teh objektih, saj so tudi sami mnogokrat le žrtve sistema, poleg tega pa je delo v obratih, kjer se izvaja nasilje, nevarno tudi za človeško fizično in predvsem duševno zdravje, saj zahteva, da ljudje v sebi potlačijo empatijo ter vodi do tesnob, depresije, zasvojenosti z alkoholom in ostalih drog, jeze... vse to je dokazano v veliko večji meri prisotno kot posledica na delovnih mestih, kjer se ljudje vsakodnevno srečujejo z nasiljem, izkoriščanjem in ubijanjem živali," je med drugim povedala Ajdnikova.

Lastnik kmetije je tako zjutraj naletel na pojoče aktiviste, ki ga niso spustili v hlev. Ker se niso umaknili iz zasebnega posestva, je poklical policijo. Aktivisti so nato po prihodu medijev na kraj dogodka, kmetijo zapustili, saj kot so povedali, so s prihodom medijev dosegli svoj namen.

Aktivisti organizacije Meat the victims sicer podobne proteste organizirajo po vsej Evropi in pozivajo ljudi, naj se odločijo za veganski način življenja, ki ne povzroča nasilja nad živalmi.

Celotno dogajanje so tudi v živo prenašali preko svoje Facebook strani (komentar je v angleškem jeziku).

LIVE NOW: Meat The Victims #1 in Slovenia!

Objavil/a Animal Save Movement dne Ponedeljek, 23. december 2019


Več v Slovenija