V Ljutomeru pripravili prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti

Dan samostojnosti in enotnosti je državni praznik in ga praznujemo 26. decembra, ko obeležujemo razglasitev izidov plebiscita o samostojnosti

Prlekija-on.net, sreda, 25. december 2019 ob 23:29
Počastitev dneva samostojnosti in enotnosti v Ljutomeru

Počastitev dneva samostojnosti in enotnosti v Ljutomeru

V torek, 24. decembra, je v Ljutomeru potekala prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, ki sta jo pripravili Občina Ljutomer in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer v športni dvorani ŠIC Ljutomer. Dan samostojnosti in enotnosti je državni praznik in ga praznujemo 26. decembra, ko obeležujemo razglasitev izidov plebiscita o samostojnosti 26. decembra 1990 (plebiscit je potekal 23. decembra 1990).

Vse zbrane je nagovoril ravnatelj GFML Zvonko Kustec, ki se je v govoru dotaknil preteklih in trenutnih izzivov na gimnaziji in tudi v državi ter ob tem vsem čestital ob prazniku in zaželel lepe praznike.

Osrednji govornik na prireditvi je bil Miroslav Rauter, ki je leta 1991 bil načelnik območnega štaba Teritorialne obrambe Ljutomer. V govoru je poudaril dejanja in dogodke, ki so nas leta 1990, v letu hitrih odločitev in hrabrosti, povezali v enotnosti ter pripeljali do plebiscita in prihodnosti Slovenije, s čimer smo uresničili tisočletno željo po samostojni državi.

Prireditve so se med drugim udeležili tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podžupana Janko Špindler in Niko Miholič, častna občana Miroslav Steržaj in Miran Puconja ter občinski svetniki, člani veteranskih združenj...

V kulturnem programu so nastopili dijaki in dijakinje GFML, ob koncu pa so prireditev popestrili še člani in članice akrobatske skupine Dunking Devils, katere član je tudi Aleš Ivanuša, nekdanji dijak GFML.



Več v Kultura in izobraževanje