Na razstavi letos lahko vidimo 52 medenih hišk ter tudi hišk iz voska

V prazničnih dneh si je hiške pri Čebelarstvu Tigeli na Krapju ogledalo veliko število obiskovalcev iz okoliških vasi, tudi turistov, med njimi največ tistih iz Term 3000

Prlekija-on.net, nedelja, 5. januar 2020 ob 11:22
Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli

Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli

Božična Prlekija je tudi to praznično sezono uspešno povezala Razstavo jaslic v Veržeju, pod okriljem Zavoda Marianum Veržej, Božično vas Banovci, ki jo skupaj pripravljajo društva in vaščani Banovec, Terme Banovci in Občina Veržej ter Božično noč na Razkrižju Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Tudi letos pa se je v projekt pridružila Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli.

V teh prazničnih dneh si je od 9. decembra do danes, hiške pri Čebelarstvu Tigeli na Krapju ogledalo veliko število obiskovalcev iz okoliških vasi, tudi turistov, med njimi največ tistih iz Term 3000. Obiskovalci so si v soju božičnih lučk tako polepšali božično pravljico tudi z medenimi dobrotami.

Na razstavi letos lahko vidimo 52 medenih hišk ter tudi hišk iz voska, ki jih je izdelala Dragica Tigeli. Hiške je izdelovala več mesecev, saj je dele hišk potrebno najprej speči, nato vsaj tri dni pustiti ter nato sestaviti in pobarvati. Hiške so v stilu panonskih hiš, Dragica pa je med drugim tudi tokrat izdelala veržejsko cerkev in čebelarski muzej, ki stoji na Krapju in ki predstavlja izjemno in bogato kulturno dediščino, saj je edini takšen postavljen v naravi. Na razstavi so tudi najrazličnejše figurice in svečke iz voska.

Razstavo si lahko ogledate še to nedeljo po dogovoru.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Zanimivosti