Neznanec občanko s spletno goljufijo oškodoval za okoli 800 evrov

Drug neznanec pa je občanko s tatvino denarja iz denarnice v trgovini oškodoval za 200 evrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. januar 2020 ob 10:53
Policisti so obravnavali spletno goljufijo, foto: Pixabay

Policisti so obravnavali spletno goljufijo, foto: Pixabay

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 10:00 uri so predali tujim varnostnim organom državljana Maroka, kateri je prehodno na nedovoljen način prestopil državno mejo dne 23.1.2020.

Ob 04.43 uri so na železniški postaji Ormož prijeli tri državljane Afganistan. Na koncu postopka so bili tujci odpeljani v Center za tujce v Postojno. Ob 7.49 uri smo v naselju Obrež prijeli dva tujca in sicer državljana Afganistana in Bangladeša in ju istega dne po obravnavanem prekršku zaradi nedovoljenega vstopa v Republiko Slovenijo po opravljenem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 9.22 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Savci, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestno varovalno ograjo. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 9.24 uri so v Središču ob Dravi na hrvaški strani opazili tri osebe, za katere je obstajal sum, da bodo na nedovoljen način vstopile v Republiko Slovenijo. O osebah so obveščali hrvaške varnostne organe, ki so območje pregledali.

V soboto, 25. januarja, ob 15.05 uri so obravnavali kaznivo dejanje t.i. spletno goljufijo, s katero je do sedaj neznani storilec občanko oškodoval za približno 800 evrov. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 15.50 so obravnavali kaznivo dejanje tatvine denarja iz denarnice v trgovini Hofer s katero je neznani storilec občanko oškodoval za 200 evrov. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

V nedeljo, 26. januarja, ob 12.16 so bili napoteni v Savce, kjer je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ob 17.32 so obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.



Več v Črna kronika