Ljutomerčanke slavile na derbiju brez izgubljenega niza

V izredno borbeni igri na obeh straneh so bile tokrat boljše domače odbojkarice ter zmagale s 3:0

Prlekija-on.net, sobota, 1. februar 2020 ob 08:42
ŽOK Ljutomer, foto: Marko Makovec

ŽOK Ljutomer, foto: Marko Makovec

V trinajstem krogu 1 B. lige za odbojkarice v sezoni 2019/20 sta se v regionalnem derbiju srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Roto Kema Puconci. V izredno borbeni igri na obeh straneh so bile tokrat boljše domače odbojkarice ter zmagale s 3:0 ( 25:23, 25:23, 25:17).

Zaradi pomembnosti tekme za obe ekipi, je bil uvod v tekmo na obeh straneh dokaj raztrgan, prve točke pa so dosegle igralke gostujoče ekipe ter povedle z 0:3. Ljutomerčanke so odgovorile s tremi zaporednimi točkami ter izid izenačile na 3:3, po asu na servisu Antonele Crvenkovič, pa povedle s 4:3. Po dobri in borbeni igri na obeh straneh so Ljutomerčanke po zaslugi dobrih servisov Nike Kosi, povedle z 9:6. Po odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener sta ekipi dosegali točko za točko, Ljutomerčanke pa so še naprej držale razliko treh, štirih točk ter po zaslugi Sare Kutnjak in Barbare Petek, povedle s 16:9. Po nepotrebnih napakah domačink pri organizaciji napada so se gostje približale na tri točke zaostanka pri rezultatu 18:15. Do konca seta smo gledali dokaj raztrgano igro, z napakami na obeh straneh. Na koncu so bile uspešnejše oz. srečnejše domačinke, ki so set po doseženi točki Kaje Makoter, dobile z rezultatom 25:20.

Drugi set so po slabšem sprejemu domačink uspešno pričele gostje ter povedle z 2:4 ter kasneje še s 3:6. No Ljutomerčanke so se le zbrale ter po dveh napadih Barbare Petek izid izenačile na 7:7. Gostje so zatem spet zaigrale na vso moč ter povedle s 7:10 in nato po zaslugi Ljerke Herman z 8:13. Po vstopu v igro organizatorice igre, Ane Prapotnik Flisar, se je igra domačink izboljšala saj so dosegle tri točke zapored ter rezultat znižale na 12:14. Kljub temu tudi gostje niso popuščale ter so po dobri igri na sprejemu in napadu, povedle s 13:17. Domačinke se niso predale ter po dobri igri vseh igralk rezultat znižale na 17:18 in po bloku Barbare Petek, izenačile na 18:18. V izredno napeti končnici seta sta se ekipi menjavali v vodstvu, kjer so bile na koncu boljše domačinke, najbolj po zaslugi organizatorice igre, Ane Prapotnik Flisar.

Tretji set so bolje odprle domačinke ter povedle z 2:0, ko so gostje dosegle tri zaporedne točke ter povedle z 2:3 in nato še s 3:4. Rezultat je bil v nadaljevanju dokaj izenačen, prav tako kot tudi igra na obeh straneh. Po napaki domačink in uspešnem napadu Hermanove, so gostje povedle s 7:9, kasneje pa domačinke po asu Maše Vnuk in blokadi Barbare Petek z 11:9. Igra domačink se je v tem delu stopnjevala in bila vse boljša ter so povedle z 18:11 in kasneje še z 20:12. Ta prednost pa je pomenila tudi končno zmago z rezultatom 25:17.

Pri domači ekipi je tokrat za igro pohvaliti vso ekipo, saj je igrala borbeno in po zaslugi organizatorice igre, Ane Prapotnik Flisar, tudi zbrano in učinkovito. Pri gostjah pa je tokrat nekoliko izstopala Ljerka Herman.

Ana Prapotnik Flisar, igralka ŽOK Ljutomer: "Sama sem se počutila kar malo nelagodno, ko sem se po dolgem času vrnila spet na odbojkarska igrišča. Sem pa izredno vesela za ekipo, ki je igrala zelo borbeno in ni popuščala, tudi ko so bile v težavah. Kljub temu, da nisem dovolj uigrana s puncami, smo danes prikazale kar dobro igro, tako, ki je prinesla zmago nad mlado in poletno ekipo iz Puconcev."

ŽOK Ljutomer - Roto Kema Puconci 3:0 ( 25:230, 25:23, 25:17)

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 31. januar 2020, gledalcev 120, sodnika: Metka Tovornik, Amir Suljkanovič, zapisnikar, Nuša Pušenjak.

ŽOK Ljutomer: Makoter(15), Sakovič (11), Crvenković (1) , Prapotnik-Flisar (1), Kosi (5), Svatina, Petek (8), Kutnjak(4) , Rakuša, Pintarič , Vnuk(1) . Trener : Tot

Roto Kema Puconci: Kovač (8), Rakar (1), Ošlaj, Škraban, Jeremič (6), Herman (9), Markov, Kuplen, Gjergjek, Šadl (3), Cigut, Vnuk (1), Matis (2).



Več v Šport