Če vas v teh dneh ustavi policist, to ne bo pustna maska

Tudi ne bo preganjal zime in ne zla. Preganjal bo alkoholizirane voznike. Vse, dosledno, brez izjem. Ker zdaj že vsi vemo, da alkohol ubija.

Prlekija-on.net, torek, 4. februar 2020 ob 15:25
V teh dneh pričakujte poostrene nadzore

V teh dneh pričakujte poostrene nadzore

V Spodnjem Podravju, kjer je kurentovanje še posebej prisotno, so s kurentovim skokom vstopili v predpustni čas. Fašenk se je pričel, kurenti in ostale pustne šeme pa bodo, v skladu z običaji, pričele preganjati zimo (morda do pusta ta še vseeno pride). Seveda je to čas veseljačenja, druženja ljudi in čas norčavosti. Nemalokrat je ob vsem tem prisoten tudi alkohol. Občutno prepogosto pa vozniki, ki so pili alkoholne pijače sedejo za volan in postanejo udeleženci cestnega prometa. Tukaj pa se norčavost in šegavost zaključi. Nemalokrat se zaradi tega tudi veselje spremeni v jok in žalost, posledic pa ni več mogoče popraviti. Zaradi tega moramo biti odgovorni in se vnaprej zavedati kam lahko pripelje naša nepremišljenost. Temu se lahko izognemo tako, da ne pričnemo vožnje, če smo pred tem uživali alkoholne pijače. Raje uporabimo možnosti javnega prevoza, TAXI prevoze ali pa naj vozi kdo, ki ni užival alkohola in ima vozniško dovoljenje. Seveda pa so med nami tudi taki »junaki, ki furamo v pižami«, so sporočili iz PU Maribor.

Da je stanje na tem področju zaskrbljujoče so ptujski policisti ugotavljali že minuli konec tedna.

Vozniki in voznica »napihali«

Tako so v četrtek, 30. januarja 2020, ob 20.33 na Ptuju vozniku osebnega avtomobila namerili 0,72 mg/l alkohola v organizmu, ob 23. uri v Kidričevem vozniku osebnega avtomobila 0,75 mg/l, v petek 31. januarja ob 16. uri na Rajšpovi ulici na Ptuju vozniku osebnega avtomobila 0,61 mg/l, v soboto, 1. februarja ob 00.52 v Mestnem vrhu na Ptuju vozniku osebnega avtomobila 0,69 mg/l, v nedeljo, 2. februarja 2020, ob 4.38 na Ormoški cesti na Ptuju vozniku osebnega avtomobila 0,92 mg/l ter ob 1.50 na Minoritskem trgu na Ptuju voznici osebnega avtomobila 0,35 mg/l.

Vozniku, ki je bil ustavljen v Kidričevem so policisti zasegli osebni avtomobil, saj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem ostalim so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki so jih skupaj z obdolžilnimi predlogi poslali pristojnemu sodišču, le opisani voznici so izdali plačilni nalog, kot je predpisano.

So pa v petek, 31. januarja 2020, ob 12.10 uri na Mariborski cesti na Ptuju zasegli osebni avtomobil tudi vozniku iz Maribora, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu je imel nameščeni registrski tablici, ukradeni v Mariboru. Odredili so mu tudi strokovni pregled, da bi se ugotovilo, ali je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Ukradeni registrski tablici so mu zasegli in jih bodo vrnili oškodovancu. V postopku so policisti ugotovili, da je voznik utemeljeno osumljen še nekaterih drugih kaznivih dejanj, zaradi česar ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. Zaradi prometnih prekrškov pa bodo podali enotni obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Policisti v tem pustnem času ne bodo sedeli križem rok, temveč bodo še bolj intenzivno preverjali, ali udeleženci v cestnem prometu spoštujejo cestno prometna pravila. Še posebej pozorni bodo na vožnje pod vplivom alkohola. Vozniki jih lahko pričakujejo povsod in zato naj že zaradi tega ne pričnejo z vožnjo, če so pili alkoholne pijače.

"Če vas v teh dneh ustavi policist, to ne bo pustna maska. Tudi ne bo preganjal zime in ne zla. Preganjal bo alkoholizirane voznike. Vse, dosledno, brez izjem. Ker zdaj že vsi vemo, da alkohol ubija," so še ob tem zapisali.



Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34