Marjan Rudolf ima za sabo 40-letno uspešno pevsko kariero

Miklošičevo priznanje za leto 2020 je prejel Marjan Rudolf s Krapja za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe

Prlekija-on.net, sobota, 8. februar 2020 ob 09:04
Marjan Rudolf

Marjan Rudolf

Občina Ljutomer je v četrtek ob slovenskem kulturnem prazniku, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2020 prejel Marjan Rudolf s Krapja za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe.

Marjan Rudolf je rojen 16.08.1949, stanujoč na Krapju. Po poklicu je mlekarski tehnik v pokoju. Svojo pevsko pot je začel že v osnovni šoli na Stari Cesti, tako da ga pesem in petje spremljata skozi celo življenje. Vse od ustanovitve MoPz KD Ivan Kaučič iz Ljutomera leta 1983 je bil aktiven član tega zbora in je v njem prepeval polnih 17 let. Žal je ta zbor prenehal delovati, tako se je Marjan pridružil MePz KD Cven in v njem prepeva še danes in sicer tenor.

Dobitniki Miklošičev priznanj in nagrade z županjo

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja


Od leta 2004 pa je tudi član Cvenskega okteta, ki je dopolnil že polnih 15 let uspešnega delovanja. Marjan pa ni samo dober pevec in veliki ljubitelj s srcem zapete pesmi, pač pa tudi dober prijatelj, ki je pripravljen priskočiti na pomoč vsakomur, ko je to potrebno. Vedno se je udeležil vseh akcij, tudi delovnih, ki ga je v preteklih obdobjih organiziralo društvo. Njegov veder nasmeh in družabnost dajeta soustvarjalcem voljo za ljubiteljsko dejavnost.

V domačem kraju je aktiven član PGD Spodnje Krapje, kjer je ravno tako zanesljiv, cenjen in spoštovan.

Marjan Rudolf ima za sabo 40-letno pevsko kariero in s svojim petjem je v tem obdobju doprinesel velik delež k ohranjanju pevske tradicije naših krajev. Za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe, se je Marjanu Rudolfu podelilo Miklošičevo priznanje za leto 2020. Predlagatelji so bili Kulturno društvo Cven, Krajevna skupnost Cven in Prostovoljno gasilsko društvo Sp. Krapje.

Marjan Rudolf
Marjan Rudolf


Več v Kultura in izobraževanje