Po prepiru brat brata z nožem zabodel v hrbet

Brata sta prišla zjutraj domov, domnevno pod vplivom alkohola, nato pa se je med njima vnel prepir. Starejši brat je mlajšega zabodel v hrbet, ko je ta spal.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. februar 2020 ob 11:17
Starejši brat je mlajšega zabodel v hrbet, ko je ta spal

Starejši brat je mlajšega zabodel v hrbet, ko je ta spal

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Maribor, so v nedeljo, 9. februarja, v začetni fazi preiskave obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja v okolici Maribora. Policija je bila tega dne zjutraj, s strani Dispečerskega centra zdravstva Maribor, obveščena, da so reševalci oskrbeli 38-letnega moškega, ki ga je pred tem dve leti starejši brat z nožem zabodel v hrbet.

Policisti in kriminalisti so z ogledom in zbranimi obvestili ugotovili, da sta brata prišla domov tega dne zjutraj, domnevno pod vplivom alkohola. Doma se je med njima vnel prepir, nato pa se je mlajši brat umaknil v svojo sobo in legel k počitku. Starejši brat je nato v kuhinji vzel večji nož, vdrl v sobo k mlajšemu bratu ter ga na postelji ležečega zabodel v hrbet. Poškodovani je, ko je ugotovil, da krvavi, odšel do sosedov, kjer je prosil za pomoč, kasneje pa so ga oskrbeli reševalci in ga odpeljali v UKC Maribor. V bolnišnici je bilo ugotovljeno, da je poškodovani utrpel vbodno rano, ki pa ni ogrožala njegovega življenja.

Osumljenemu so policisti na njegovem domu odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključenem ogledu kraja kaznivega dejanja, po vseh zbranih obvestilih in potem, ko so pridobili izjavo osumljenega, so mu pridržanje sinoči odpravili. Za njegovo pridržanje namreč ni bilo več razlogov.

Z dokončnimi ugotovitvami ogleda kraja kaznivega dejanja in zbranih obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da v obravnavanem primeru ne gre za kaznivo dejanje poskusa uboja, temveč za kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe z nevarnim predmetom, saj namen osumljenega ni bil žrtvi odvzeti življenje.

Zoper osumljenega bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Lahka telesna poškodba po drugem odstavku 122. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), za katero je po zakonu mogoče izreči do tri leta zaporne kazni.



Več v Črna kronika