Uspešni zbor članov KO ZZB za vrednote NOB Radenci

Podelili so srebrno plaketo ZZB NOB Slovenije ter izvolili so novo vodstvo

Suzana Ficko, sobota, 15. februar 2020 ob 16:492
Prejemnica srebrne plakete Milena Mencigar v sredini, foto: Dejan Berič

Prejemnica srebrne plakete Milena Mencigar v sredini, foto: Dejan Berič

V soboto, 15. februarja, je bil ob 11. uri uspel zbor članstva Krajevne organizacije zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci, ki je bil sklican v Gostišču Nada v Šratovcih. Od skupno 74 članov se je zbora udeležilo 35 članov, ker so med tem umrli trije člani in njim v spomin so se družno poklonili. Prav tako so se spomnili preminulega člana, nekdanjega predsednika ZZB NOB Slovenije, Janeza Stanovnika ter predsednika ZZB NOB Gornja Radgona Jožeta Kosa.

Zbor je vodil Janez Konrad, poročilo o delu pa je podal predsednik Darjan Mencigar. Duša Berić je podala finančno poročilo. Poleg tega je predsednik Mencigar prebral predlog programa dela v letošnjem letu, ko se bodo nadaljevale aktivnosti iz leta pred tem: udeležba na Osankarici in Dražgošah, zbor članstva, prisostvovanje na nastopu partizanskega pevskega zbora v Lendavi, v Črnskih mejah, ob Dnevu OF v Radencih, na proslavo 75-letnice ZZB NOB Slovenije v Ljubljani, v Murski Soboti, Serdici, na Poljanah, na srečanju borcev v Gornji Radgoni, na pohodu Radenci - Gornja Radgona, po poti Slovenjegoriške čete, na Graško goro, v Porabje, na Vaneči ter ob dnevu mrtvih v Radencih in na Kapelskem vrhu.

Prav slednje bo posebej pomembno, ker bo Občina Radenci urejevala krožišče na Kapeli in bo treba ob tem urediti spomin na Mirka Stranjšaka, ki je bil sekretar v začetku NOB na Kapeli ter za ureditev spominskega obeležja borcem in talcem NOB.

Zatem je predsednik ZZB NOB Gornja Radgona Boris Edšidt podelil srebrno plaketo ZZB NOB Slovenije Mileni Mencigar za vsestransko uspešno delo v KO ZZB za vrednote NOB Radenci. Ob tem je omenil sodelovanje na pogrebu Stanovnika, o mladoletnih članih v organizaciji, ter o 75-letnici ZZB ter koncertu v Lendavi 7. marca.

Izvolili so novo vodstvo, ki ga bo še naprej vodil Darjan Mencigar, ter izvolili delegacijo za občni zbor Gornja Radgona, ki bo 14. marca ob 10. uri.



Več v Kultura in izobraževanje