Steplo se je okoli sto navijačev navijaških skupin Green Dragons in Viole

52 navijačem navijaške skupine iz Ljubljane so policisti prepovedali prihod na tekmo in so se že vrnili v Ljubljano

Prlekija-on.net, sobota, 22. februar 2020 ob 17:20
Tekma NK Maribor in NK Olimpija bo na stadionu Ljudski vrt

Tekma NK Maribor in NK Olimpija bo na stadionu Ljudski vrt

Danes, okoli 12.15 je v mestu Maribor prišlo do množičnega pretepa okoli 100 navijačev navijaških skupin Green Dragons in Viole. Med pretepom so uporabljali tudi različne rekvizite in palice.

Policisti so z odločnim interveniranjem vzpostavili javni red in mir. Večina pretepačev se je ob interveniranju policije razbežala, 52 navijačem navijaške skupine iz Ljubljane pa so policisti izrekli ukrep Prekinitev potovanja na športno prireditev. Vsi kršitelji so prepoved upoštevali in so se s 14 osebnimi vozili že vrnili proti Ljubljani.

Policisti bodo zoper enega kršitelja izvedli tudi t.i. hitri prekrškovni postopek po Zakonu o orožju.

Policisti pozivajo vse obiskovalce današnje javne prireditve v Mariboru, naj pridejo navijat v športnem duhu in naj se vzdržijo vsakršnih kršitev.

Policija bo na nogometni tekmi uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

Ob 20.15 bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma 21. kroga Prve lige Telekom Slovenija med kluboma NK Maribor in NK Olimpija. Vse obiskovalce prireditve obveščajo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Tehnična sredstva za video snemanje bodo uporabljena na krajih v mestu Maribor, kjer se po navadi zbirajo navijači, v okolici stadiona, kakor tudi na samem stadionu, tako na tleh kot v zraku.

Obenem vse obiskovalce prireditve obveščajo, da bo organizator tekme na vhodih na stadion izvajal t. i. "personalizacijo vstopnic". To pomeni, da se bo potrebno ob vstopu na stadion izkazati z osebnim dokumentom, na vstopnico pa morate izpisati svoje osebne podatke. Storite to že pred prihodom na stadion, da ne bo po nepotrebnem prihajalo do gneče. Vse obiskovalce prireditve tudi pozivajo, da se na stadion odpravijo pravočasno ter da, če se bodo na prireditev pripeljali z osebnimi vozili, te parkirajo na za to določenih mestih.

Slovenia 22.02.2020 Street fight before a derby match: NK Maribor (Viole Maribor) vs. Olimpija Ljubljana (Green Dragons).

Objavil/a Hooligans TV dne Sobota, 22. februar 2020


Več v Črna kronika