Gjerkeš odslej v kabinetu ministra Žarnića

Gjerkešu še 12 mesecev po prenehanju ministrske funkcije pripada nadomestilo v višini ministrske plače

Prlekija-on.net, sreda, 2. februar 2011 ob 11:092
Henrik Gjerkeš

Henrik Gjerkeš

Nekdanji minister za regionalni razvoj Henrik Gjerkeš, ki je pred dobrim mesecem dni odstopil s tega položaja, ko so ga policisti vinjenega ustavili med vožnjo, se bo po poročanju časnika Finance zaposlil v kabinetu ministra za okolje Roka Žarnića. Minister naj bi Gjerkeša zaposlil na področju spremljanja kohezijske politike, kjer bo pomagal pri črpanju evropskih sredstev, saj je po njihovih besedah bil Gjerkeš pri pridobivanju le-teh uspešen in sami želijo to področje še izboljšati.

Gjerkešu še sicer 12 mesecev po prenehanju ministrske funkcije pripada nadomestilo v višini ministrske plače, ki je novembra znašala 2.838 evrov neto.

Kot še poroča časnik Finance je več kot pol leta šef njegovega kabineta nekdanji tesni sodelavec Ivana Zidarja Klemen Grebenšek, ki je bil do lani predstavnik za stike z javnostjo v SCT-ju. Kot vodjo službe za finančne zadeve so na ministrstvu zaposlili tudi krivdno razrešenega finančnika Luke Koper Marjana Babiča, ki je kazensko ovaden skupaj s celotno upravo Luke Koper zaradi zlorabe položaja. Za Babičevo zaposlitev Žarnič sicer ni vedel, so pa na ministrstvu pojasnili, da je bil Babič izbran na javnem natečaju, ki ga je ministrstvo za javno upravo objavilo lani.


Več v Politika