V Veržeju na ogled skupinska razstava likovnih del ljubiteljskih slikarjev in likovnih umetnikov »Skupine OPUS«

Razstavljen opus dopolnjujejo tudi izdelki, ki nastajajo med občasnimi izleti v oblikovanje gline

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. marec 2020 ob 09:28
Razstava Skupine OPUS

Razstava Skupine OPUS

Od 12. februarja do 15. marca je v Puščenjakovi dvorani Centra domače in umetnostne obrti v Veržeju odprta skupinska razstava likovnih del ljubiteljskih slikarjev in likovnih umetnikov »Skupine OPUS«. V skupini OPUS so združeni ljubitelji likovne umetnosti Darinka Gerlec, Milko Podlesek, Darja Pajtler, Brigita Šavel in Zdenka Mecilošek Gerlec ter mentor, likovni pedagog Tilen Červek. Slikarstvo na različnih medijih z različnimi barvami in odtenki je izraženo v pejsažih, tihožitjih, figurah, abstrakcijah, igrah barv, v harmonijah, kontrastih, nasprotjih, simbiozah, v drugih oblikah umetnosti. Svoje navdihe spreminjajo v umetniške izdelke in pri tem izražajo čut za kreativnost, za obliko in vsebino. Vselej so osredotočeni na likovne cilje, na sestavljanje likov različnih barv in oblik, na likovnost, na likovno izražanje v izvirnem pomenu besede.

Razstavljen opus dopolnjujejo tudi izdelki, ki nastajajo med občasnimi izleti v oblikovanje gline. Njihova popoldanska srečanja so trenutki preklopa, prepuščanja razvoju lastnih talentov, trenutkom, ko odvržejo balast zunanjega sveta, osvobodijo misli in um, ter se predajo čustvom, ustvarjalnosti in notranjemu zadovoljstvu, ki ga najdejo v svetu barv, oblik in drugih dimenzij. Ustvarjajo skupaj a z razpoznavno različnostjo, kar je pokazatelj avtonomnosti posameznikov. Vsak član odraža svoj ustvarjalni zanos in s tem bogati skupni opus Skupine OPUS, kakor tudi svoj nabor likovno posredovanih navdihov, osvobojenih semantičnosti in povednosti. Pogledu opazovalca je prepuščeno, da zapolni cilj in namen lastnega doživetja med dojemanjem posredovanega. Letni povzetek svojega ustvarjalnega dela Skupina OPUS razstavlja na zdaj že tradicionalnih decembrskih razstavah v murskosoboški pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti. Tudi med letom je njihova dela moč videti in spoznavati v raznih galerijah in razstavnih prostorih. Na povabila galeristov in galerij se vselej odzovejo in svoja dela z zadovoljstvom predstavijo ljubiteljem slikarske umetnosti.

Jože ŽerdinKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje