Skozi naše kraje potuje izredni 181-tonski prevoz

V petek poteka izredni prevoz 115-tonskega stroja, ki ga peljejo od mejnega prehoda Zavrč proti Svetemu Juriju ob Ščavnici

Prlekija-on.net, petek, 6. marec 2020 ob 14:10
Tovor potuje v spremstvu policistov, foto: PU Maribor

Tovor potuje v spremstvu policistov, foto: PU Maribor

V petek, 6. marca, v severovzhodni Sloveniji poteka izredni prevoz 115-tonskega stroja, ki ga peljejo od mejnega prehoda Zavrč proti Svetemu Juriju ob Ščavnici. Tovor peljejo v spremstvu policistov na relaciji Mejni prehod Zavrč - Spuhlja - Dornava - Sv. Jurij ob Ščavnici, cilj pa je Sladki Vrh, v podjetju Paloma. Tovor je sicer svojo pot pričel v pristanišču Reka, na cilj pa naj bi prispel predvidoma v ponedeljek.

Pri tovoru gre za del novega papirnega stroja, ki je dolg okoli 9 metrov, širok in visok 5 metrov ter tehta 115 ton, skupaj z vlačilcem pa je celoten tovor dolg 34 metrov, tehta pa 181 ton.

Gre za izjemno zahteven transport tovora, ki predstavlja velik logistični zalogaj, zaradi izjemnih dimenzij tovora pa bo celoten prevoz trajal teden dni. Ob trasi prevoza bo tako potrebno odstraniti številne ograje, prometne znake in semaforje, poleg tega bo na nekaterih odsekih zelo verjetno potrebno izvesti tudi manjše gradbene posege in občasno tudi zapore prometa. Policisti zato opozarjajo, da bo "šlo zelo počasi, občasno se bo ustavilo! Bodite strpni, upoštevajte navodila in odredbe policistov in spremstva." Tovor je na cilj v Sv. Juriju ob Ščavnico prispel še pred 15. uro, pot pa bodo nadaljevali naslednji dan.

Investicija v nov papirni stroj predstavlja največjo investicijo v slovensko papirniško industrijo v zadnjih 40. letih in vključuje tudi sodobni preusmerjevalnik ter novo skladišče za matične zvitke.

Izdredni prevoz

Objavil/a Bojan Pušenjak dne Petek, 06. marec 2020

Mariborski prometni policisti bodo danes, predvidoma med 9. in 17. uro, opravljali spremstvo tovora izrednih...

Objavil/a Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor dne Petek, 06. marec 2020

Izredni prevoz

Objavil/a Bojan Pušenjak dne Petek, 06. marec 2020


Več v Gospodarstvo