Ljutomerčanke z novim trenerjem do zmage nad Kranjčankami

V izjemno dramatični končnici so bile boljše in tudi srečnejše domačinke, ki so odločilni set dobile z rezultatom 15:12

Prlekija-on.net, sobota, 7. marec 2020 ob 14:10
ŽOK Ljutomer

ŽOK Ljutomer

V 4. krogu 1. B DOL za ženske - skupina play-out, sta se v petek, 6. marca, srečali ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Triglav Kranj. Z rezultatom 3:2 ( 25:21, 14:25, 25:13, 15:25, 15:12) so bile boljše domačinke.

To je bila za obe ekipi pomembna tekma saj se potegujeta za obstanek v 1.B ligi, zaradi česar je bila na obeh straneh kar vidna nervoza. Pri domačinkah še posebej, saj so tokrat igrale pod vodstvom novega trenerja, Bojana Novaka.

Začetni udarec na tekmi so izvedle domačinke, ki so po zaslugi Sare Sakovič povedle z 2:0 ter nato po uspešnem bloku še s 3:0. Kasneje pa po asu na servisu Barbare Petek, še s 6:1. Kranjčanke so odgovorile z dvema zaporednima točkama ter znižale na 6:3. V nadaljevanju smo gledali enakovredno igro obeh ekip, ki sta dosegali točko za točko, ko je domači trener pri rezultatu 8:7 vzel prvi odmor, ki je bil ob pravem času, saj so domačinke zatem povedle s 13:9 ter po uspešnem napadu Sare Kuntjak s 15:10 in nato po napaki gostij na servisu še s 16:11. Odmor, ki ga je zahteval trener Kralj, nekako ni koristil gostjam saj so Ljutomerčanke še naprej držale razliko nekaj točk ter po napadu in asu Adele Pintarič povedle z 21:14. Kranjčanke so odgovorile s štirimi zaporednimi točkami ter rezultat znižale na 21:18. Po odmoru, ki ga je zahteval trener Bojan Novak, so Ljutomerčanke dosegle nove točke ter po zaslugi Sare Kutnjak povedle s 24:19. Gostje se seveda niso predale ter rezultat znižale na 24:21. To pa ni bilo dovolj saj so končno točko dosegle domačinke ter set dobile z rezultatom 25:21.

V drugem setu so Ljutomerčanke takoj na začetku zaigrale borbeno ter set povedle z dvema točkama naskoka. To pa so gostje izničile ter po napadu Katjuše Mohorič povedle s 3:4 in nato po napaki domačink na servisu še s 4:5 in takoj zatem po asu na servisu ter napaki domačink, še s 5:8. Po odmoru domačega trenerja so Ljutomerčanke dosegle tri zaporedne točke ter izenačile na 8. Po enakovredni igri obeh ekip do rezultata 11:11, so se Kranjčanke odlepile ter povedle kar z 11:18. Taka razlika ter nekaj srečno dobljenih točk gostij, je bilo dovolj da so le-te set zanesljivo dobile z visoko razliko 14:25.

V tretjem setu smo na začetku gledali dobro igro domačink, ki so po zaslugi dobrih servisov Barbare Petek povedle s 7:2. Po odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener, se rezultat ni bistveno spremenil, saj so domačinke še naprej odlično servirale ter uspešno zaključevale napade ter po asu Sare Sakovič povedle s 13:5. Do konca tretjega seta smo gledali zelo borbeno igro domačink, ki jim Kranjčanke nekako niso mogle parirati. Kljub temu, da se je pri domačinkah pojavilo kar nekaj napak v igri, so le-te držale varno razliko ter na koncu set na krilih organizatorice igre, Ane Prapotnik-Flisar in Sare Sakovič, zasluženo dobile z rezultatom 25:13.

V četrtem setu je bila igra na obeh straneh dokaj raztrgana in nepovezana. Več napak je bilo na domači strani zaradi česar so gostje po asu Katjuše Mohorič povedle s 3:6 ter nato po nekaj napakah domačink, ki so v tem delu zaigrale dokaj neorganizirano, še s 5:11. Krajnčankam je uspevalo vse kar se je odražalo na njihovem visokem vodstvu, ko so povedle kar s 5:15. Ljutomerčanke se kljub visokemu zaostanku niso predale, strnile so svoje vrste ter rezultat znižale na 11:16. Po doseženih točkah na obeh straneh pa so gostje povedle s 14:20. Ta razlika pa je zadostovala za zmago slednjih z rezultatom 15:25.

V odločilnem petem setu je bila igra izenačena, prav tako pa tudi rezultat pri 5:5. Obe ekipi sta v igro vložile zadnje napore ter se borile po svojih najboljših močeh. Temu primerno je bil tudi rezultat izenačen pri 7. Po menjavi strani so Kranjčanke povedle z 8:9, kmalu zatem pa domačinke po asu Sare Kutnjak z 10:9. V izjemno dramatični končnici so bile boljše in tudi srečnejše domačinke, ki so set dobile z rezultatom 15:12. Tokrat je za prikazano pohvaliti vse igralke obeh ekip, ki sta igrali zelo borbeno in na trenutke dobro odbojko. Domačinke pa so se posebej dobro odzvale tudi na napotke trenerja ter igrale kot je zahteval.

Bojan Novak, trener ŽOK Ljutomer: "Z igro ekipe ter pristopom sem zelo zadovoljen. Na trenutke smo prikazali dokaj dobro igro za kar lahko vsem igralkam čestitam. Ko bomo še nekako našli način kako se pravilno odzvati v igri, ko točkovno zaostajamo, bomo lahko dosegli še boljše rezultate. Z današnjo igro pa še enkrat pohvala vsem puncam. Čestitke pa tudi zelo dobri ekipi iz Kranja, ki igra res dobro odbojko."

ŽOK Ljutomer - ŽOK Triglav Kranj 3:2 ( 25:21, 14:25, 25:13, 15:25, 15:12)

ŽOK Ljutomer: Barbara Petek (13), Nika Kosi, Sara Kutnjak (6), Kaja Makoter (7), Ana Prapotnik -Flisar (3), Tamara Svatina, Adela Pintarič (13), Sara Sakovič (17), Antonela Crvenković, Tjaša Rakuša.
Trener: Bojan Novak

Žok Triglav Kranj: Ivana Čadež, Kaja Gimpelj (17), Katjuša Mohorič (11), Duša Hribar, Ajda Suhadolnik(L), Naja Metelko, Hana Langus (12), Eva Pavlič (5), Ivana Nagode, Julija Mohorič (6), Tanja Smukavec (L), Manca Mohar (17).
Trener: Borut Kralj



Več v Šport