Zaradi preprečevanja okužb s koronavirusom, že pred vhodom v ZD Ljutomer preverjanje pacientov

Pred vhodom zdravstvenega doma je postavljen šotor, kjer bo zdravstveno osebje povprašalo po vašem zdravju in skozi katerega boste potem lahko prišli v prostore zdravstvenega doma, kamor ste namenjeni

Prlekija-on.net, nedelja, 8. marec 2020 ob 19:322
Šotor pred ZD Ljutomer

Šotor pred ZD Ljutomer

V nedeljo, 8. marca, so v ZD Ljutomer od 16. do 17. ure imeli 2. krizni sestanek, kjer so glede na podatke širjenja okužbe s koronavirusom sklenili, da bodo vzpostavili eno vstopno mesto v zdravstveni dom. Izvajali bodo triažo z namenom preventive - preprečitev morebitnega prenosa, oz. širjenja okužb s koronavirusom. Vsekakor pa sprotno spremljajo navodila in priporočila NIJZ, in se ravnajo v skladu z njimi.

Vse obiskovalce Zdravstvenega doma Ljutomer tako obveščajo, da bodo s ponedeljkom, 9. marcem 2020, spremenili vstop v prostore ZD Ljutomer, in sicer bodo iz preventivnih razlogov pred samim zdravstvenim domom izvajali triažo - razvrščanje pacientov, oz. obiskovalcev v skrbi ohranjanja zdravja, oz. preprečitve širjenja koronavirusa.

Novinarska konferenca

Potrjenih 16 primerov okužbe. Stroka miri: Še zdaleč nimamo epidemije.


V sled tega je pred vhodom zdravstvenega doma postavljen šotor, kjer bo zdravstveno osebje povprašalo po vašem zdravju in skozi katerega boste potem lahko prišli v prostore zdravstvenega doma, kamor ste namenjeni.

V kolikor bodo ugotovili glede na podatke iz pogovora, da gre morebiti pri vas za sum okužbe s koronavirusom, bodo ukrepali po že dorečenih protokolih in priporočilih NIJZ.

Tako bo vhod v zdravstveni dom odprt od 6.00 ure zjutraj do 21.00 ure. V času dežurstva pa se bodo oglašali preko domofona v urgentni stavbi.

Takšen protokol sprejema pacientov bo veljal do preklica tega obvestila! Prosijo za razumevanje in sodelovanje.

Na tem mestu se zahvaljujejo za nesebično pomoč PGD Ljutomer, ki jim je priskočilo na pomoč z izposojo šotora in postavitvijo le-tega.

ZD Ljutomer je izdal navodila in ukrepe glede pojava koronavirusa

ZD Ljutomer izdal navodila in ukrepe glede pojava koronavirusa


Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna

Koronavirus: Kako poteka bolezen, kakšni so simptomi in znaki?




Več v Kultura in izobraževanje