Na območju Ormoža bodo postavili šest kontejnerjev za obravnavo in policijsko pridržanje migrantov

Na območju Policijske postaje Ormož je bilo namreč v preteklosti prijetih največ oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. marec 2020 ob 08:54
Ob zadnji begunski krizi so na območju PP Ormož postavili šotore, kjer so se zbirali prebežniki

Ob zadnji begunski krizi so na območju PP Ormož postavili šotore, kjer so se zbirali prebežniki

V letu 2019 je bilo na ozemlju Republike Slovenije obravnavanih 73 odstotkov več nedovoljenih prehodov kot v letu 2018. Znaten porast nedovoljenih prehodov državne meje je tudi na območju Policijske uprave Maribor, saj so v letu 2019 obravnavali 1.449 nedovoljenih prehodov, kar predstavlja 195-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2018.

Zaradi učinkovitejše organizacije dela ter z vidika zagotavljanja zdravja pri delu, bodo bo v ponedeljek, 9. marca, na Policijsko postajo Ormož pripeljali in v torek, 10. marca, v funkcionalno celoto postavili šest kontejnerjev. "Kontejnerji so namenjeni izključno za obravnavo in policijsko pridržanje skupin oseb, ki na območju Policijske uprave Maribor nedovoljeno prestopajo državno mejo ter v nobenem primeru ne bodo služili za nastanitev tujcev," ob tem sporočajo iz PU Maribor.

Ne gre za ustanovitev oziroma postavitev centrov

Takšne kontejnerske funkcionalne celote so že postavljene na območju Policijske uprave Novo mesto, Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Koper. "Posebej poudarjamo, da ob postavitvi teh kontejnerjev ne gre za ustanovitev oziroma postavitev nikakršnih centrov, ampak izključno za izboljšanje pogojev dela policistom in za izboljšanje pogojev zadržanih oseb, ki so v policijskih postopkih zaradi nedovoljenega prehoda državne meje," še poudarja Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor.

Prav na območju Policijske postaje Ormož je bilo namreč v preteklosti prijetih največ oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Miran Šadl
Miran Šadl poudarja, da pri tem ne gre za ustanovitev oziroma postavitev nikakršnih centrov


Več v Črna kronika