Planica brez gledalcev, po prvih podatkih 650.000 evrov izgube

Praznik pod Poncami si je težko predstavljati brez bučne podpore gledalcev, a letos se glede na trenutne razmere temu ne bo mogoče izogniti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. marec 2020 ob 18:39
Planica bo letos brez gledalcev

Planica bo letos brez gledalcev

V ponedeljek, 9. marca, do 14. ure, je bilo v Sloveniji potrjenih 23 okužb s koronavirusom, opravljenih pa je bilo 1227 testov, so sporočili iz Vlade. Že v soboto je bila podpisana odredba, da se prepovejo vse prireditve z več kot 500 obiskovalci oz. da na prireditvah ni gledalcev. Na novo bodo omejene tudi prireditve v zaprtih prostorih in sicer na 100 obiskovalcev. Tudi večja dogodka, ki bosta v kratkem v Sloveniji, Pokal Vitranc v Kranjski Gori in SP v poletih v Planici, bosta tako potekala brez gledalcev.

Zakon o nalezljivih boleznih predvideva globo 41,73 do 417,29 EUR za posameznika (udeleženca prireditve), ki krši Odredbo o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v zaprtih javnih prostorih. Zoper organizatorje prireditev, ki ne upoštevajo Odredbe, je predviden inšpekcijski ukrep, s katerim se izvajanje javne prireditve prepove. Če organizator take odločbe ne upošteva, je predvidena globa od 2.086,46 - 6.259,39 EUR. Inšpekcijski nadzor izvaja Zdravstveni inšpektorat RS.

Aktualno stanje sta na novinarski konferenci pojasnila Nina Pirnat in Aleš Šabeder

V Sloveniji 23 primerov okužbe z novim koronavirusom: omejitve za prireditve


Iz OK Planica pa so ob tem sporočili, da bodo odredbo v celoti upoštevali, bo pa s tem nastalo za okoli 650.000 evrov izgube: "Glede na današnjo odločitev države, da prepove obisk gledalcev na FIS svetovnem prvenstvu v Planici sporočamo, da bomo ukrep v celoti upoštevali. Vse imetnike že kupljenih vstopnic obveščamo, da bomo v naslednjih dneh sporočili na kakšen način bodo potekali postopki. Prireditev bo tako po prvih ocenah imela 650.000 EUR izgube, ki je ne bo mogoče sanirati. Zaradi nastale škode bi zagotovo trpel razvoj smučarskega športa v Sloveniji, saj se sredstva, zbrana od Planice v celoti namenjajo športnicam in športnikom, in brez pomoči vseh deležnikov ne bo šlo. V naslednjih dneh bomo začeli izvajati načrt, ki smo ga pripravljali za primer tekmovanja brez gledalcev. O vseh podrobnostih bomo javnost redno obveščali. Vse ljubitelje smučarskega športa prosimo za veliko razumevanja in potrpljenja, saj nas v teh dneh čaka veliko dela."

Glede na današnjo odločitev države, da prepove obisk gledalcev na FIS svetovnem prvenstvu v Planici sporočamo, da bomo...

Objavil/a Planica Nordic dne Ponedeljek, 09. marec 2020


Več v Slovenija