19-letniku zasegli prepovedane droge in gotovino

Zasegli so mu več različnih drog, tabletke ekstazija, konopljo, amfetamin, LSD, kokain... in več kot 4.500 evrov gotovine, za katere sumijo, da jih je pridobil s prodajo prepovednih drog

Prlekija-on.net, torek, 10. marec 2020 ob 12:56
Zasežene droge in denar, foto: PP Maribor II

Zasežene droge in denar, foto: PP Maribor II

Policisti Policijske postaje Maribor II so 3. marca 2020, na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku (ZKP), odvzeli prostost 19-letnemu Mariborčanu, iz območja Radvanja, in ga pridržali.

V času pridržanja so pri njemu opravili hišno preiskavo in mu zasegli skupno 978,65 grama prepovedane droge MDMA. Med to drogo je bila 901 tableta, bolj znana pod imenom ekstazi, ostala prepovedana droga MDMA pa je bila v kristalih. V različnih PVC in ALU vrečkah so našli in mu zasegli še 76,45 gramov prepovedane droge amfetamin. Zasegli so mu tudi tri elektronske tehtnice za precizno tehtanje, na katerih so na površinah za tehtanje našli sledi prepovedanih droge amfetamina, MDMA in kokaina. Zraven opisanega so mu zasegli še zavitek ALU folije, v katerem je bilo 1,09 grama prepovedane droge konoplja, zavitek ALU folije, v katerem je bila prepovedana droga lizergid, bolj znana pod imenom LSD, več zavitkov ALU folije, v katerih je bilo skupno 1,24 grama mešance prepovedanih drog amfetamina, MDMA in konoplje ter 4,04 grama prepovedane droge kokain. Prav tako so mu zasegli bankovce v višini več kot 4.500 evrov, za katere sumijo, da jih je pridobil s prodajo prepovednih drog.

Po zaključenem pridržanju so ga 5. marca 2020, s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.